Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 10 ayda 11 bin 500 kaçak yakalandı

Edirne’de yasa dışı göçle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin çalışmalar sonucunda 10 ay içerisinde 11 bin 500 kişi yakalandı.Ekonomik ve siyasi istikrarın olmadığı ülkelerden yola çıkan kaçaklar, Türkiye’nin Avrupa Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de 10 ayda 11 bin 500 kaçak yakalandı
Edirne’de yasa dışı göçle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin çalışmalar sonucunda 10 ay içerisinde 11 bin 500 kişi yakalandı.

Ekonomik ve siyasi istikrarın olmadığı ülkelerden yola çıkan kaçaklar, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkesi Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu ili Edirne’ye geliyor. İnsan kaçakçıları aracılığıyla karayolundan gelen düzensiz göçmenler, buradan sınır bölgesine geçiş yapıyor. Kaçakların önemli bir bölümü güvenlik güçleri tarafından güzergah üzerinde ve kara askeri yasak bölgedeki kontroller sırasında yakalanıyor. Bu kapsamda 2013 yılının ilk 10 ayında düzensiz göçle yapılan mücadele sonucunda 11 bin 500 kaçak göçmen yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yabancılar Barınmaevi’ne nakledilen kaçaklar, buradan gerekli işlemleri tamamladıktan sonra sınır dışı ediliyor. Bölgedeki kaçak göçmenlerin vatandaşı olduğu ülke profilinde Suriye faktörü dikkat çekiyor. Ülkedeki iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan göçmenlerden bazıları gelişmiş AB ülkelerine geçmek için insan kaçakçılarının eline düşüyor. Ellerindeki paraları kaçakçılara vererek sınır bölgesine ulaşan Suriyelilerin sayısında son iki yılda önemli artış gözlendi.

Dünyada önemli bir sorun olan düzensiz göçle ilgili Türkiye ile Yunanistan arasında her ay düzenli toplantılar yapılıyor. Geri gönderme anlaşması kapsamında yapılan toplantıların yenisi için Edirne’de bir hazırlık çalışması yapıldı. Vali Yardımcısı Nedim Irmak başkanlığındaki toplantıya Halk Sağlığı Müdürü Hatice Gül, konuyla ilgili asker ve polis yetkilileri katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Geri Gönderme Anlaşması kapsamında Türkiye ile Yunanistan arasında aylık düzenli toplantılar yaptıklarını söyledi. Irmak, “Yapılan çalışmaları değerlendirmek o toplantılara hazırlık mahiyetinde bu toplantıyı yapıyoruz. Bu özellikle düzensiz göçün bir genel değerlendirmesini yapıyoruz. Edirne genelinde arkadaşlarımızdan bilgiler alıyoruz. Ve arkadaşlarımız Yunanistan’daki toplantıya hazırlıklı olarak gidiyorlar." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.