Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ebuzer Aydın: Ben, 'referansımı Allah'tan alıyorum' demek istiyorum

AK Parti’den Malatya milletvekili olabilmek için aday adayı olan Ebuzer Aydın, seçim çalışması için hazırlanan afişte 'Referansım Allah'tır' ifadeleri için "Bu sözün nereye gittiğini çok iyi bilen biriyim. Ben, Allah bana referanstır...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’den Malatya milletvekili olabilmek için aday adayı olan Ebuzer Aydın, seçim çalışması için hazırlanan afişte 'Referansım Allah'tır' ifadeleri için "Bu sözün nereye gittiğini çok iyi bilen biriyim. Ben, Allah bana referanstır demiyorum. Burada ben referansımı Allah'tan alıyorum demek istiyorum" dedi.

Ebuzer Aydın'ın 'Yeni Türkiye Yolunda' sloganın yer aldığı afişte, 'Referansım Allah’tır' ifadesi kullanması sosyal medyada gündem olmuştu. Aydın, bu ifadeleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ebuzer Aydın, "Ben bugün AK Parti karşıtı bir grubun partiye ve bana karşı kullandığını gördüm. Bu sözün nereye gittiğini çok iyi bilen biriyim. Ben, 'Allah bana referanstır' demiyorum. Burada ben referansımı Allah'tan alıyorum demek istiyorum. Fakat yıllardır bu sıkıntıya vurgu yapıyorum. Bizim toplumuzda maalesef aydın diye geçinen bazı insanlar vardır, sanatçı diye geçinen insanlar vardır. Özellikle benim yazdıklarımı 3 gün sonra anlayabiliyorlar; bugün bunun ispatını yapmış oldum. Bugün benim para ile yapamayacağım reklamı yapmış oldular. Bugün benim ulaşamayacağım yerlere kendileri ulaştırdılar. Her insanın, her müminin akl-ı selim insanın, her Allah'tan korkan insanın, idareye talip olan insanın referansının Allah olması gerekiyor. Allah'tan başka referansımız olursa olumsuzluk olur, akılsızlık olur. Elbette ben bir Müslüman olarak, İslami ilimler eğitimini yapmış bölgede halkın sorunlarını bilen biri olarak ve bölgeyi tanıyan bir gazeteci olarak bilgi birikimim ile ben, bu sözün nereye gittiğini bilmez miyim? Ben, referansımı kalkıp başka bir şeyden mı alacağım? Elbette ben bir Müslüman olarak, 'referansım Allah'tır' dediğim için bugün Türkiye beni konuşuyor. Benim referansım elbette Allah'tır. Türkiye'de benimle bu konuyu tartışacak diyanetten, hıyanetciye kadar kimler varsa bu işe ihanetle bakanlar da gelsinler hepsi ile tartışmaya varım." diye konuştu. .

"Her müminin, akl-ı selim insanın, her Müslüman'ın, idareye talip olan insanın referansının Allah olması gerekir" diyen Aydın, "Allah'tan başka referansımız olursa yolsuzluk olur, akılsızlık olur, usulsüzlük olur, ahlaksızlık olur" dedi.

Kullandığı ifadenin tam anlaşılmadığını vurgulayan Ebuzer Aydın, "Bunu da kınamıyorum. Bu ülkede en çok kullanılan din olmuştur. Din istismarı yapıldığı için biri Allah adına bir şey konuştuğu zaman 'dini istismar ediyor' diyorlardır. Oysa ben bu ifadeyi birilerine şirin gözükmek için değil, aday gözükmek için değil; inandığım için söyledim. Ben 44 yaşındayım şu anda. Ömrümün üçte ikisini tamamlamışımdır. Üçte birini yaşıyorum şu anda. Ben geçici bir ömür için ahiretimi feda eder miyim? Benim için vekillik külfettir, sorumluluktur. Ben sadece ehil ve layık olduğuma inandığım için bu yola çıktım. AK Parti'nin içinden biri olduğum için, bilgi birikimimle faydalı olacağım düşüncesiyle siyasete girdim. Siyasette bir insanın karşılığı varsa o insan siyaset yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’da İmam Muhammed İbn-i Suud İslam Üniversitesi’nde Kur’an İlimleri ve tefsir üzerine eğitim aldığını belirten Ebuzer Aydın, Malatya’dan yerel yapan yerel ZER TV’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.