Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜZELTME-Tüzmen Sapanca’da askeri casus uçağının batığına daldı

Sayın Abonemiz,Daha önce servis edilen haberde Tüzmen'in ayakkabısında yer alan yazı sehven "Barbar 05" şeklinde geçilmiştir. Yazı "Barbaros" olacaktır. Haber metni düzeltilerek yeniden servis edilmiştir. Saygılarımızla.Devlet eski bakanlarından...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sayın Abonemiz,
Daha önce servis edilen haberde Tüzmen'in ayakkabısında yer alan yazı sehven "Barbar 05" şeklinde geçilmiştir. Yazı "Barbaros" olacaktır. Haber metni düzeltilerek yeniden servis edilmiştir. Saygılarımızla.


Devlet eski bakanlarından Kürşad Tüzmen, 1972 yılında Sapanca Gölü’ne acil iniş yaptığı sırada parçalanarak göle çakıldığı belirtilen askeri casus uçağının batığına daldı.

Tüzmen, su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan, Değirmendere Sualtı Topluluğu Başkanı Murat Kulakaç ve diğer dalış ekibiyle Sapanca’daki uçağın batığına daldı. Dalış öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Tüzmen, göle su kayağı için geldiğini, ancak ilk kez dalış yapacağını belirtti.

'BARBAROS' YAZAN DALGIÇ KIYAFETİYLE DALDI

Ayak kısmında 'Barbaros' yazılı dalgıç kıyafetiyle dikkat çeken Tüzmen, arkadaşlarının 1972 yılında burada kaybolduğu düşünülen bir uçakla ilgili bir parça bulduklarını belirterek, “Bu işlere meraklı olduğum için beni de çağırdılar. Onların daveti üzerine geldim. Acil inişe geçmiş bir uçak görüntüsü var mı? Ona bakacağım. Ben pilot olduğum için görebilirim. Anlatılanlara göre pilot yerleşim birimlerine inmemek için buraya inmeye çalışmış olabilir. Pilotun paraşütü açılmış ama koltuğu fırlamamış. Kuyruktan vurmuşsa toparlaması mümkün değil. Pilot şehit olmuş o daha önce çıkarılmış.” diye konuştu.

Su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan da düştüğü öne sürülen uçağın literatürde bir kaydını bulamadıklarını, sonradan araştırdıklarında yurtdışı kayıtlarından askeri bir casusluk uçağı olduğunu öğrendiklerini vurguladı. Ceylan, “NATO tarafından Türkiye’ye verilmiş bir uçak. Foto keşif uçağı.” dedi. Niyetlerinin göldeki enkazı dışarı çıkarmak değil, dalış turizmine kazandırmak olduğunu dile getiren Ceylan, “Gölün tanıtımına da bir katkısı olur. Bu tür şeyleri çıkarır karaya koyarsanız çok fazla ziyaretçisi olmaz. Suyun altı her zaman gizemlidir. İnsanlar batıkları görmek için çok uzaklara gidiyor. Sapanca’da bir uçak batığı var. Buraya çok sayıda insan gelecektir.“

Değirmendere Sualtı Topluluğu Başkanı Murat Kulakaç ise daha önce uçağın kuyruk kısmını bulduklarının altını çizerek şu bilgileri verdi: “Bu gün diğer parçaları da bulduk. Bitkiler vardı onları da kaldırdık. İki tane büyük kanadı bulduk. Onları da markaladık. Bu gün tam parçaların hem görüntülerini çekeceğiz hem de ve fotoğraflayarak bir envanter çalışması yapacağız.”

Batığın gövdesi sahilden 400, kuyruk kanadı ise 60 metre uzaklıkta, gölün 9 metre derinliğinde bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.