Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzeltme-Silivri'den tahliye edilen Ergün Poyraz'a 174 saat kamu hizmeti cezası

Sayın abonemiz; "Silivri'den tahliye edilen Ergün Poyraz'a 174 gün kamu hizmeti cezası" başlıklı haberimizde '174 saat' sehven '174 gün' şeklinde yazılmıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz.Ergenekon soruşturması kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sayın abonemiz; "Silivri'den tahliye edilen Ergün Poyraz'a 174 gün kamu hizmeti cezası" başlıklı haberimizde '174 saat' sehven '174 gün' şeklinde yazılmıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz.


Ergenekon soruşturması kapsamında 2007 yılının Temmuz ayında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan ve Mart 2014'te tahliye edilen Ergün Poyraz'a, şimdi de başka bir davadan Aydın’da 'mezarlık temizleme' cezası verildi. Mahkeme tarafından, Adnan Menderes’in doğduğu Çakırbeyli Muhtarlığı emrine verilen Ergün Poyraz, 174 saat sürecek kamu hizmeti boyunca Çakırbeyli Mezarlığı ve muhtarlığının temizliğini yapacak.

Ergün Poyraz, "Ben Mustafa Kemal’in askeriyim. Hiçbir şeyden korkmam, yılmam. Bildiğim yolda da ilerleyeceğim. Ben onları nasıl süpürüyorsam, dileğim milletin de onları o şekilde süpürmesi." dedi.

Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra Aydın’ın Çakırbeyli köyüne, ailesinin yanına yerleşen Ergün Poyraz'a, Aydın Savcılığı’ndan gelen tebligatta; 174 saatlik cezası için Çakırbeyli Muhtarlığı emrine verildiği belirtiliyordu. Dünden itibaren çizmelerini giyen Poyraz, sabah saat 08.00’de başladığı mesaisine öğlen bir saat ara veriyor. Öğleden sonra da 17.00'de işi bırakıyor. Mezarlıkta elinde süpürge kürekle temizlik yapan Poyraz, cezası gereğince her gün mezarlığı temizleyecek.

Poyraz, şimdi günde 8 saat çalışacak, yaklaşık bir ay süreyle mezarlıkta gözetim ve denetim altında tutulacak. Her gün Çakırbeyli Mezarlığı'nın temizliğini yapacak olan Ergün Poyraz, şunları ifade etti: “İplikçi adlı kitabım çıktıktan sonra Pınarhisar'da tatil yapmakta olan Tayyip Erdoğan’ın yanında kalmak için basit bir suç işleyip, kendi anlatımına göre ceza alıp, Tayyip Erdoğan’ın orada korumalığını yapan cezaevi denilen sarayı kameralarla donatan, buzdolabı çamaşır makinası ve her türlü konforu sağlayan, bunun yanında dışarıdan getirdiği garsonlarla mangal partileri yapan ve bu açıklamaları da kendi yapan bir şahsın şikayeti üzerine hakkımda dava açıldı. O arada ben tahliye oldum.

Ben tahliye olunca Aydın mahkemesine yazı yazılmış. Aydın mahkemesinde savunmamı yaptım ama ben savunma yapmadan 15-20 günce benim aleyhime karar verilmiş. Kararı mahkemedeki iyi hallerime göre en alt sınırdan vermiş, fakat ertelenmemiş. Gerekçesinde de şunu diyor; sabıkası ve sicili bozuk. Benim hiçbir sabıkam yok. Hiçbir savunma hakkı vermeden, tanık dinletmeme izin vermeden, hiçbir belge sunmamı beklemeden alelacele en alt sınırdan karar vererek, Yargıtay’a gitmemi de engellemiş. Biz Yargıtay’a gitmemeye itiraz ettik. Davayı Yargıtay’a götürdük. Fakat sonuç beklenmeden bu karar geldi. Ya dediler, şu kadar hapis yatacaksın ya şunu yapacaksın. Ben hapis yatarım dedim. Bunun üzerine dosya tekrar geri gitti. Bu sefer başka bir dosya geldi. 174 saat Çakırbeyli Muhtarlığı’nın emrine çalışacaksın. Çakırbeyli Mezarlığı’nı temizleyeceksin. Sanıyorum bir ay birkaç gün yapıyor. Ben de işimi yapıyorum. Ben Mustafa Kemal’in askeriyim. Hiçbir şeyden korkmam, yılmam. Bildiğim yolda da ilerleyeceğim. Ben onları nasıl süpürüyorsam, dileğim milletin de onları o şekilde süpürmesi.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.