Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜZELTME - Ercan Geçmez: Başbakan nefret diliyle ayrımcılık yapıyor

Sayın abonemiz… Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’in açıklamalarının yer aldığı haberimizde Geçmez’in başkanı olduğu vakfın ismi sehven yanlış yazılmıştır. Haberi düzelterek yeniden servis ediyoruz....

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sayın abonemiz… Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’in açıklamalarının yer aldığı haberimizde Geçmez’in başkanı olduğu vakfın ismi sehven yanlış yazılmıştır. Haberi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla…



Okmeydanı'nda çıkan olaylarda boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt için Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Tören öncesi basın açıklaması yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, "Türkiye ateş üzerinde. Bu ateşi zaman zaman Başbakan ‘ateist aleviler’ diye söylüyor. Dönem dönem Başbakan ‘Zerdüşt Kürtler diye söylüyor. Dönem dönem Başbakan ‘o da Aleviymiş’ diyor. Dönem dönem Berkin canımızın annesine hakaret ederek toplumu yuhalatarak, kışkırtıyor." dedi.

Akşam saatlerinde düzenlenecek cenaze törenin ardından Kurt'un cenazesi memleketi Sivas'a götürülecek. Tören öncesi cemevi önünde basın açıklaması yapan Ercan Geçmez, Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini kaydetti. Geçmez, "Şu an Uğur Kurt'un polis tarafından tamda katledildiği yerdeyiz. Beyaz örtünün altında Uğur kardeşimizin kanı durmaktadır. Ne yazık ki 24 saat geçmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti savcıları cemevine gelme cesareti göstermediler. Biz burada basın açıklaması yaparken yukarıda da polis durmadan burayı gazlıyor şu an. Olay kamuoyuna yansıtıldığı gibi değildir aslında. Uğur kardeşimiz dün burada kendi köylüsünün bir cenaze töreni için cemevine geliyor. Geldikten sonra polisin açtığı ateş sonucu cemevi avlusunda arkadaşımız katlediliyor. Polisin bu katliamlarına dur demek istiyoruz." diye konuştu.

‘BİZ, BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Başbakan Erdoğan'ın nefret söylemi içinde olduğunu söyleyen Geçmez, Erdoğan'ın Alevilerle ilgili 'ateist, Zerdüşt' ifadelerini kullanarak ayrımcılık yaptığını ve kışkırtıcı davrandığını ifade etti. Geçmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bu nefret söylemini ağzından düşürmeyen, bunu bir politik malzeme olarak kullanan hükümetin bir an önce bu nefret söyleminden vazgeçmesi gerekiyor. Biz, birlikte yaşamak istiyoruz. Ayrımcılığa ısrarla karşı çıkıyoruz. Ama ısrarla bizim birlikte yaşamamıza karşı çıkıyorlar. Israrla Türkiye'yi kendi çıkarlarına göre bölmek istiyorlar. Türkiye ateş üzerinde. Bu ateşi zaman zaman Başbakan ‘ateist aleviler’ diye söylüyor. Dönem dönem Başbakan ‘Zerdüşt Kürt'ler diye söylüyor. Dönem dönem Başbakan ‘o da Aleviymiş’ diyor. Dönem dönem Berkin canımızın annesine hakaret ederek toplumu yuhalatarak, kışkırtıyor. Ayrımcılığın başı Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Başbakan bu ayrımcılığa devam ettiği sürece ne yazık ki bu tür acılar yaşamaya devam edeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.