Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duruşma salonuna alınmayan avukatlar: Müvekkillerimizi savunamıyoruz

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan medya mensupları ve polislerin maruz kaldığı hukuk skandalları adliyede de devam ediyor. Adliyedeki Sulh Ceza Hakimliklerinin bulunduğu katın koridorları polis tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan medya mensupları ve polislerin maruz kaldığı hukuk skandalları adliyede de devam ediyor. Adliyedeki Sulh Ceza Hakimliklerinin bulunduğu katın koridorları polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Avukatların mahkeme salonuna geçmesine ve itirazların hakime ulaştırılmasına müsaade edilmedi. Uygulamaya tepki gösteren avukatlar ise müvekkillerini savunmak için duruşma salonuna giremediklerini belirtti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Sulh Ceza Hakimliklerinin bulunduğu katın koridorları polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Avukatların mahkeme salonuna geçmesine ve itirazların hakime ulaştırılmasına müsaade edilmedi. Bariyer önünde duruma tepki gösteren avukat Selami Kurt dün geceden bu yana yaşananları şöyle anlattı: “Ben gözaltında olan şüphelinin müdafisiyim. Duruşma salonuna giremiyorum. Burada açık yargılama yapılıyor, buyurun. Bu nasıl bir açık yargılamadır. Burada bizim yapabileceğimiz ancak bağırıp çağırmak. Başka bir çare bırakmadılar. 4 gündür vermediğimiz dilekçe kalmadı. Başvurmadığımız yer kalmadı. Maruz bırakılmadığımız uygulama kalmadı. Dün gece saat 01.00’da mahkemeye sevk kararı var, biz hala öğrenmiş değiliz. Mahkemeye sevk kararını ben şüpheli müdafi olarak öğrenmiş değilim. Mesele şudur; savcı bir karar veriyor fakat verdiği kararı müdafilerin ve şüphelilerin huzurunda açıklamaya cesaret dahi edemiyor. Bunun izahı budur. Saat 02.00’da savcı emniyet müdürlüğünü terk ediyor. Avukatlar bekliyoruz, bize karar açıklanmıyor. Kime açıklanıyor, Anadolu Ajansı’na açıklanıyor. Bütün Türkiye bunu gördü.”

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal ise yaşananlar hakkında şu yorumlarda bulundu: “Burada anayasa ve hukuk ihlal ediliyor. Biz gece geç saatlere kadar emniyette bekledik. Bize ve avukatlarına verilen karar duyurulmadı. İçeriye zaten alınmıyoruz. Ama Anadolu Ajansı bu haberi alıp servis etti. Ama bize bir karar yok üzerinde çalışılıyor denildi. Burada açıkça söylemek gerekir ki gelişmeleri internetten takip ediyoruz. Açık yargı ilkesi ihlal ediliyor. Burada yangından mal kaçırır gibi adliye yerine emniyette ifadeler alındı. Neden burada ifade alınmıyor? En yakın hastane yerine uzaktakilere götürülüyor. Bugüne kadar oturmuş teamüller yok sayılıyor. Bir algı operasyonu yapılıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.