Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en uzun adamı Sultan evleniyor

2 metre 51 santimetre boyu ile "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen dünya evine giriyor. Damadın damatlık elbisesi için de İçişleri Bakanı devrede.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en uzun adamı Sultan evleniyor

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanısıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Suriye asıllı Merve Dibo ile hayatını birleştiriyor.

Köyünde 27 Ekim'de düzenlenecek düğün töreni ile ilgili hazırlıklarını sürdüren Kösen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir süredir hayatının aşkını aradığını fakat bulamadığını ümidini kesmişken bir tanıdığı aracılığı ile Suriye asıllı Merve Dibo ile tanıştığını ve aşık olduğunu belirtti.

Kösen, Haseki nüfusuna kayıtlı Merve Dibo (20) ile yarın dünya evine gireceğini belirterek, "Guinness hakemlerince gerçekleştirilen en son ölçümlerde, boyumun 4,5 santimetre uzayarak 2 metre 51 santimetreye, ellerimin de bir santimetre büyüyerek 28,5 santimetreye ulaştığı belirlendi. Bu süreçte evlenebileceğim bir insan aradım. Ne yazık ki bulamamıştım. 4-5 sene sonra Suriye'den bir gelin bulduk. Allah'a şükür ben de dünya evine giriyorum. Benim de bir ailem ve özel bir hayatım olacak. Yarın düğünüm var. İnşallah çocuklarım olacak. Bundan dolayı çok mutluyum. Bir akraba vesilesiyle tanıştığım Merve'nin ailesine kızlarına talip olduğumuzu ilettik. Onlar da düşündüler, taşındılar sonra bize haber verdiler. Biz de kız istemeye gittik. Kısmet oldu. Merve'nin ailesi de bu evliliğe sıcak baktı. Bu şekilde nişanlandık. Ne yazık ki kendi boyuma uygun bir kız bulamadım. Nişanlımın boyu 1,75'i aşkın ama kendi huyuma göre birini bulduğuma inanıyorum."

Cumhurbaşkanı ve Başbakana özel davet

Kösen AA aracılığı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı düğününe davet ederek, "Düğünüme yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda katılım olacak. İnşallah İçişleri Bakanımız Muammer Güler ile milletvekilleri ve iş adamları da gelecek. Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ü de düğünüme davet ettim. Güneydoğu'da, Mardin'de çok güzel bir düğün olacak. Herkesi bekliyoruz. Özellikle de sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakanımızı düğünüme bekliyorum. İnşallah gelirler. Düğünüme gelirlerse büyük bir şeref verirler" diye konuştu.

Damatlığına İçişleri Bakanı Güler'den destek

Kösen, damatlığının İçişleri Bakanı Muammer Güler'in aracılığı ile Sarar, ayakkabılarının ise Almanya'daki bir firmaca karşılanacağını belirterek, kıyafetlerini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Ayakkabı sıkıntısını 2009 yılından bu yana yaşadığını hatırlatan Kösen, o yıl Almanya'daki bir ayakkabı firmasının sponsor olduğunu ve her yıl kendisine özel ayakkabı gönderdiğini belirtti.

Ölçülerine uygun elbise bulmakta da sıkıntı yaşadığını anlatan Kösen, "Bu zorlukları hala aşamadık. Ama damatlık için İçişleri Bakanı Muammer Güler beni aradı. Sarar firmasınca bir takım elbise hazırlanması konusunda destek oldu. Hem bakanımıza hem Sarar firmasına hem de ayakkabı sponsoruma teşekkür ediyorum" dedi.

Tek hayali kaldı, fiziğine uygun araba

Kösen, en büyük hayalinin evlenmek olduğunu bunu da yarın gerçekleştireceğini ifade ederek, tek hayali kaldığını bunun da fiziğine uygun bir arabaya sahip olmak olduğunu anlattı.

Hayatının aşkını gezdirmek için ölçülerine uygun bir araba isteyen Kösen, yakında böyle bir arabaya da kavuşma ümidi taşıdığını belirtti.

Yurt dışı seyahatlerine eşi ile gitmek istiyor

Sık sık seyahat ettiğini, yurt içi ve yurt dışında fuar ve etkinliklere katıldığını ifade eden Kösen, bundan sonraki etkinliklere hayat arkadaşı Merve ile gitmek istediğini söyledi.

Kösen şöyle dedi:

"Dünyanın pekçok ülkesine gittim. Çok büyük ilgi ile karşılandım. Ancak bu ilgiyi ne yazık ki ülkemizde göremiyorum. Ülkemi ve Mardin'i dünyada tanıtmaktan dolayı çok mutluyum. Bir hafta önce Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde bir festivale katıldım. Orada benim için büyük bir ilgi ve izdiham yaşandı. Koruma olmadan yürüyemedik. Herkes benimle resim çektirmek, tanışmak, elimi tutup, beni öpmek istedi. İnşallah bundan sonra davet edildiğim ülkelere hayat arkadaşımla giderim. İnşallah çocuklarımız da olur onlar da bize katılırlar."

Dünyanın en uzun adamı unvanının hala kendisinde olduğuna dikkati çeken Kösen, "Kimse benden dünya rekorunu almaya kalkmasın yoksa 1-2 santimetre daha uzayabilirim" diyerek rekoru elinden almak isteyenlere mesaj gönderdi.

Düğün Avrupa'da yayınlanacak

Kösen'in menajeri Gürkan Vural, 2 ay önce birlikte çalışmaya başladıkları Kösen'in yıl sonuna kadar düğününü yapma hedefi koyduklarını ancak Sultan'ın daha erken davranarak hayatının aşkını bulduğunu söyledi.

Gelinin Suriye asıllı olması nedeniyle Suriye'deki nüfus belgelerini İstanbul'da konsoloslukta tercüme ettirdiklerini ifade eden Vural, "Suistimal olmasın diye ülkelerindeki medeni durumları ile ilgili belge isteniyordu. Bizzat takibimizle nikahla ilgili işlemleri tamamladık" dedi.

Sultan'ın davet üzerine ziyaret ettiği Romanya'da bir televizyon kanalına konuk olduğunu ve yüksek reyting aldığını vurgulayan Vural, Mardin'e gelecek bu televizyon kanalından bir ekibin Sultan'ın düğün görüntülerini tüm Avrupa'ya duyuracağını belirtti.

Vural düğüne dünyanın birçok yerinden mesaj da geleceğini düşündüklerini ifade etti.

Dev adam Sultan'a özel müze ev

Sultan'ın standartları nedeniyle evinde büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, kendi evinde zorluk çekmemesi için Sultan'a özel ev yapılmasını tasarladıklarını söyledi.

Evin ailesine yakın olması nedeniyle memleketi Mardin'da yapılmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Vural, şöyle dedi:

"Sultan'ı ziyaret etmek isteyenler oluyor. Birçok okuldan 'dünyanın en uzun adamına gitmek istiyoruz' diye talep geldi. Ancak hayranları köyüne ulaştıklarında görecekleri tek şey Sultan olacak. Halbuki bir devin yaşadığı yeri, kullandığı eşyalarını çocuklar merak ediyor. Bu kapsamda kente gelen turistlerin ziyaret edebileceği kültürel değeri olan bir müze ev projesi hazırlattım. Ülke olarak 'en'ler konusunda çok zayıfız. Bu konudaki en büyük zenginliğimiz Sultan. Bunu kullanarak turistik anlamda birçok insana ülkemizin ismini duyurabiliriz diye düşünüyoruz. Mardin merkezde 220 metrekare olarak hazırladığımız projeyi uygulayacağımız bir arazi için destek görebilirsek düşüncemizi hayata geçireceğiz. Bu evde Sultan'ın daha önce kullandığı giysiler ve eşyalar da sergilenecek. Bu evi belirli saatler arasında ziyarete açıp müze ev olarak tasarlıyoruz. Zaman zaman Sultan'a destek olmak isteyenler çıkıyor ancak yardım kuruluşu gibi bu yardımların akmasını istemiyoruz. Katıldığı reklam ve tanıtımlar Sultan'a belli miktarda para kazandırıyor. Sultan'ı aciz gibi gösterecek her türlü yardımı durdurduk. Ancak ev projesi için yardıma ihtiyacımız var. Türkiye'de inşaat sektöründe bu projeyi gerçekleştirebilecek önemli isimler olduğunu ve kısa sürede bu evi tamamlanabileceğini düşünüyorum."

"İnşallah standartlarıma uygun Mardin'de eşimle yaşayabileceğimiz bir evimiz olacak" diyen Kösen ise evlenme hayalini yarın gerçekleştireceğini, Mardin'de standartlarına uygun bir müze ev yapılması hayalini ise gerçekleştirmek üzere olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.