Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

Osmangazi Belediyesi, şehit aileleri, yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2018 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 01:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dündar, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

Merinos Tren İstasyonu Tesisleri’nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına; Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Aşkın Bozkurt, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, AK Parti Milletvekili Adayı Gülten Kapıcıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı (TÜMŞAD) Metin Şenol, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı. İftar öncesinde masaları gezen Başkan Dündar, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla tek tek ilgilendi.

İftar yemeğinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatarak, “Birlikte ve dayanışma içinde olduğumuz mübarek ayı hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazanın tüm güzelliklerini yaşıyoruz. Bu güzelliklerin bütün yıla yayılması en büyük temennimiz. İnşallah, Ramazan ayının dayanışma ve birbirimizi sahiplenme ruhu tüm yıla yansır” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerini yıl boyunca sürdürdüklerini belirterek, “Ramazan ayında her gün 5 farklı noktada 3 bin kişiyle iftarda buluşuyoruz. Osmangazi olarak büyük bir aileyiz. 136 mahallemizde sevinçleri ve hüzünleri paylaşıyoruz. Şimdiye kadar 52 bin aileye ulaştık, evlerine gittik. Bursa dışında da gönül dostlarımızla irtibatlarımız var. Balkanlar’dan, Suriye’deki Türkmenlere ve Filistin’deki müslüman kardeşlerimize destek oluyoruz” diye konuştu.

“İslam Coğrafyasının Lideri Türkiye”

Yeni dünya düzeninde İslam coğrafyasında büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Dündar, “İslam aleminin tıpkı iftar sofrasında olduğu gibi sorunlarda da aynı şekilde bir araya gelmesi gerekiyor. Bir sorun karşısında aynı masa etrafında toplanırsak sorunları aşarız. Bundan sonraki süreçte bu işin lokomotifi Türkiye’dir. Türk Milleti güçlü olduğu oranda gönlü buraya dönük coğrafyalardaki müslümanlar, zulüm gören insanlar, daha huzurlu olacaktır. Dünya yeni bir şekillenmeye giriyor. Türkiye de bu şekillenmenin içindeki başrol oyuncusudur. Bugünlere gelmemizde şehitlerimizin büyük emeği var. İnsanlık adına dünyaya yön verecek bu yapılanmada biz Türk Milleti’nin imzası var. Bizler gittiğimiz yerlere emperyalist zihniyetle gitmiyoruz. Nereye gitmişsek hep yardım için gidiyoruz. Afrin’e de oradaki insanların güvenliğini temin etmek için gittik. İnşallah o bölgelerde tamamen güvenlik sağlanarak huzur ve barış gelecek. Tarihten gelen kurucu gücümüzle, iftar sofrasındaki birlikteliği sağlayıp, tarihteki hüviyetimize bürüneceğiz. Bursa ve Osmangazi kurucu şehir. Aatalarımız, buralardan bu millete yön verdi. Aynı ruhla çalışarak tarihteki misyonumuzu yerine getireceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan da bu güzel birlikteliğe ev sahipliği yapan Başkan Dündar’a teşekkür ederek, “Ramazan, birlik berberlik ve rahmet ayı. Yardımlaşma ve dayanışmanın üst düzeye çıktIğı bir aydayız. Rabbim, bu aziz milleti bir ve beraber kılsın. Devletimizi daim kılsın inşallah. Minnet borcumuz olan şehit ve gazi ailelerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.