Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DTO: Erken seçim olmasın, koalisyon hükümeti kurulsun

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, DTO meclis üyeleriyle yaptıkları istişarede, erken seçime gitmek yerine bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DTO: Erken seçim olmasın, koalisyon hükümeti kurulsun
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, DTO meclis üyeleriyle yaptıkları istişarede, erken seçime gitmek yerine bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiği görüşüne vardıklarını açıkladı.

Özer, DTO 2015 yılı Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda ilk olarak dünya ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde düşük enflasyon, düşük büyüme, düşük istihdam ve düşük faiz oranlarının devam ettiğini belirten Başkan Özer, “Fakat bu göstergelerin tümündeki gelişme trendi olumlu yönde ilerlemektedir. Ancak Euro Bölgesinde Yunanistan‘ın durumu risk oluşturmaya devam etmektedir. Euro Bölgesi’nde Yunanistan dışında iyileşme göstergeleri görülse de hedeflenen normalleşmenin zaman alacağı anlaşılmaktadır. Rusya ve İran ilgili bölgeyi ve dünyayı yakından ilgilendiren sorunlar devam etmektedir. Irak, Suriye ve Yemen’deki istikrarsızlık devam etmektedir. Dünya gıda fiyatları, petrol fiyatları ve temel ürün fiyatları azda olsa düşüş eğilimi sürmektedir.” dedi.

Başkan Özer, 7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye’de olağan milletvekilleri genel seçimleri yapıldığını hatırlattı. Özer, “Milletimizin ortaya koyduğu bu irade ‘birlikte hareket edin’ mesajıdır. Tüm siyasi partilerimizden bu ışık doğrultusunda hızla hareket etmelerini bekliyoruz. Huzur ortamında gerçekleşen seçimler sonucu oluşan parlamentomuz görevinin başındadır. Seçimlerde olduğu gibi, hükümetin kurulması noktasında da iş alemi olarak partilerimizden uzlaşma ve olgun bir yaklaşım beklemekteyiz.” diye konuştu.

Bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini vurgulayan Özer, artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi. Sanayi ve dış ticaretin ekonomik büyümeye olan katkısının düşük düzeyde gerçekleştiğini aktaran Özer, “İşsizlik ve enflasyon oranlarındaki gelişmeler sıkıntı oluşturmaya devam etmektedir. Kurulacak yeni hükümetle birlikte ortaya konulacak yeni stratejiler, yeni ekonomik ve siyasi düzen gelişmeleri pozitife çevirebilir umudunu taşıyoruz.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.