Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü, Prof. Dr. Semra Paydaş’a verildi

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneği, Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın vefatının 20. Yılı nedeniyle ‘Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ adını aldı. Bu seneki ödül sahipleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü, Prof. Dr. Semra Paydaş’a verildi
Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneği, Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın vefatının 20. Yılı nedeniyle ‘Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ adını aldı. Bu seneki ödül sahipleri ise Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü, Prof. Dr. Semra Paydaş’a verildi.

    Bilimsel Kurul’un yaptığı değerlendirmeler sonucunda Tıp Bilim Ödülü’nü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Semra Paydaş kazanırken, Tıp Teşvik Ödülü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Zekai Halıcı’ya, Tıp Öğrencileri Proje Ödülüne ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Alp Buğra Başat ile İstanbul Üniversite Tıp Fakültesi öğrencisi Güneş Parlakgül’e verildi. Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’ne ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Esra Erdal layık görüldü.

Tıp Fakültesi Hipokrat Salonu’ndaki törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 1959’dan bugüne kadar 32 Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü, 39 Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü verildiğini ve çoğu alanlarının en saygın dergilerinde yayına dönüşmüş bulunan 175 çalışmaya destek ödülleri kapsamında finansmanın sağlandığını açıkladı. Yarım asrı aşan bu dönemde, Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ni kurucuları Nejat Eczacıbaşı’nın ölümünün 20 yılı nedeniyle ‘Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülleri ile özdeşleştirip, onun adıyla yaşatmak istediklerini söyledi.

Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu ise kurullarının 2013 Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ne yapılan toplam 43 başvuruyu inceleyerek ödül sahiplerini belirlediğini belirtti. Tıp Bilim Ödülü’nün Prof. Dr. Semra Paydaş’a, Tıp Teşvik Ödülü’nün Doç. Dr. Zekai Halıcı’ya, Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün ise Doç. Dr. Esra Erdal’a verildiğini anlatan Prof. Dr. Kansu, Tıp Proje Ödülü’nü ise Alp Buğra Başat ile Güneş Parlakgül’e paylaştırdıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından ödül kazanan akademisyenler ve öğrencilere ödülleri verildi. Prof. Dr. Semra Paydaş ve Doç. Dr. Zekai Halıcı’ya ödülünü Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Doç. Dr. Esra Erdal’a ödülünü Prof. Dr. Emin Kansu, Alp Buğra Başat ile Güneş Parlakgül’e de ödülleri Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Eczacıbaşı ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz tarafından takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.