Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP: İktidarın en çok eleştiriyi hak eden uygulaması MEB politikasıdır

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu iktidarın en çok eleştiriyi hak eden uygulaması, Milli Eğitim politikasıdır.” dedi.Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu iktidarın en çok eleştiriyi hak eden uygulaması, Milli Eğitim politikasıdır.” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Gültekin Uysal, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Son 11 yılda bu iktidar 5 tane Milli Eğitim Bakanı değiştirdi. Her bakan ayrı bir sistem uyguladı. Milli Eğitim'in yapısal sorunlarına hiçbiri çözüm getiremedi. Bu nedenle atanamadığı için intihar eden öğretmen sayısı 40’ı buldu. Sayın Başbakan’a göre; 120 bin öğretmen açığı bulunan Milli Eğitim’de en erken öğretmen ataması Şubat ayında yapılacak.. 100 binin üzerindeki öğretmen açığı ise 4-5 yıl içinde eritilebilecek. Böyle bir durumda dahi binlerce öğretmeni işsiz bırakacak dershaneleri kapatma gibi siyasi bir tartışma başlatan bu hükümetin Milli Eğitim politikası içinden çıkılmaz bir hal almıştır... Dershaneler Türk Milli Eğitim sisteminin bir zafiyetidir. Dershaneleri kapatarak meselenin özündeki problemleri yok edemezsiniz. Türk milleti öğretmenine her zaman saygı ve sevgi duymuştur, her türlü övgüyü hak etmiştir. Ancak bu iktidarla içinden çıkılamaz hale gelen Milli Eğitim bu hükümetin kanayan bir yarasıdır. Bu açıdan hükümeti, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerini, bir Öğretmenler Günü'nde, bir kez daha anlamaya çalışmaya davet ediyorum. Bu duygularla memleketimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.