Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcılar, Canan Karatay’ı ağlatmış

Telefon dolandırıcılarına 110 bin lira kaptıran ünlü Diyetisyen Kardiyolog Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yakalanan dolandırıcılarla birlikte ele geçirilen paralarını teslim aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Karatay, “Bu kadar...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolandırıcılar, Canan Karatay’ı ağlatmış
Telefon dolandırıcılarına 110 bin lira kaptıran ünlü Diyetisyen Kardiyolog Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yakalanan dolandırıcılarla birlikte ele geçirilen paralarını teslim aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Karatay, “Bu kadar akıllı bir kadın nasıl bu tuzağa düştü?” şeklindeki eleştirilerle ilgili, “Burada akıl ve mantık işlemiyor. Çünkü karşınızda büyük bir organizasyon var." değerlendirmesini yaptı. Karatay, dolandırıcılarla yaptığı ilk görüşme sonrası oturup ağladığını aktardı.

Prof. Dr. Canan Karatay, telefon dolandırıcılarına teslim ettiği 50 bin dolar ve 10 bin lirasını Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek teslim aldı. Emniyet Müdürlüğü binasından ayrılırken konuşan Canan Karatay, "Polis, savcıların para istemeyeceğini bu deneyim sayesinde öğrendim. Bugüne kadar beslenme tuzaklarına karşı vatandaşları uyarıyorum. Şimdi de telefon tuzaklarına karşı uyarıyorum." dedi.

Dolandırılan parasını teslim aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karatay, “Hep beslenme tuzaklarından bahsettim. Şimdi halkın bu tuzağına da ben yardım ettiğim için mutluyum.” dedi. Karatay, akıllı bir insanın böyle bir tuzağa nasıl düştüğü yönündeki eleştirilere şu cevabı verdi: “Burada akıl ve mantık işlemiyor. Çünkü karşınızda büyük bir organizasyon var. Çünkü bunlar çok ceza almıyorlar. Bunlar en aşağı 16-20 yıl ceza görsünler bu olay biter. Nasıl kapkaççılık olayı bitti. İki kişi hapse girip 20 yıl yiyince bitti. Kanunun buna göre işlemesi lazım. Sayın hakimlerimizin buna göre karar vermesi lazım. Bu tamamen organize bir suçtur. Bunu lütfen kabul etsinler. Her zaman söylerim, ‘aklınızı açın’ derim. Paraşüt bir akıl gibidir, paraşüt açık olunca çalışır. Bunlar pat diye paraşütü patlatıyorlar, kayalara çarpıyorsunuz.”

Dolandırıldığı gün yaşadıklarının adeta bir roman olduğunu söyleyen Canan Karatay, "Telefonum sabah saat 05.30 da açıldı ve akşam 18.00'e kadar hiç kapatmadılar. Arayan kişiler sizi dış dünyadan soyutlayarak adeta hipnotize ediyorlar. Onlar ne derse yapar hale geliyorsunuz. Bu yüzden kimse kendisine güvenmesin hiç ummadığınız bir anda böyle bir tuzağa düşebilirsiniz." dedi.

Dolandırıcılık olayı sırasında telefonda kişinin kendisinden bir poşet bulmasını istediğinde yakındaki bakkala girdiğini anlatan Canan Karatay "O an adeta bir robot hale gelmiştim. Poşet almak için bir şey almak gerekiyordu. Aklıma evde sarımsağın bulunmadığını gördüm. Ben de 5 demet sarımsak aldım. Ancak bu sırada cep telefonumu derin dondurucunun içine düştü. Beni tanımayan bakkal bana bağırıp 'dikkatli olsana kadın' diye bağırdı.” dedi.

Dolandırıcılarla yaptığı ilk telefon konuşmasının ardından böyle bir olayın başına geldiği için üzülüp ağladığını aktaran Karatay, “Resmen şok geçirtiliyor size. Aniden bir telefon geliyor bir sabah, siz hazırlanıyorken, işe gidiyorken. En sevdiğiniz kişinin aniden ölüm haberini alıyorsunuz. O zaman ne hissettiğinizi herkes kendisi otursun düşünsün. Melekeler tamamen kapanıyor. Akıl tamamen yok oluyor. Bu psikolojiyle sizi çökerttikten sonra, çöküyorsunuz ben oturdum ağlamaya başladım.” diye ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.