Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktorlar 2.5 yıl ömür biçmişti! Sevgisiyle yaşattı

Zonguldak’ta, 34 yaşındaki Emine Kart, doktorların 2.5 yaşına kadar yaşayabileceğini söylediği zihinsel ve fiziksel engelli kızı 6 yaşındaki Eda Kart’ı sevgisiyle yaşatmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doktorlar 2.5 yıl ömür biçmişti! Sevgisiyle yaşattı
Çaydamar Mahallesi’nde oturan ev kadını Emine ve minibüs şoförü Ramazan Kart’ın 2 çocuğundan Eda Kart, zihinsel ve fiziksel engelli dünyaya geldi. Beyninde su toplaması, karaciğer yetmezliği, iç organlarında büyümeme, gelişim bozukluğu gibi birçok rahatsızlığı bulunan Eda Kart’a doktorlar yüzde 99 engelli raporu verdi ve en fazla 2.5 yıl ömür biçti.

Emine Kart, evde boynuna takılan boru ile nefes alması sağlanan ve midesinden beslenen kızına büyük bir özveriyle bakıp sevgisiyle yaşatmaya çalışıyor. Doktorların tavsiyeleri doğrultusunda kızının tedavi ve bakımını evde sürdürerek 6 yaşına kadar getiren Emine Kart şöyle konuştu:

'24 SAAT BAŞINDAYIM'

"Doktorlar bakımın ve sevginin çok önemli olduğunu söyledi. Ben de söyledikleri gibi çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Günlük pansumanını yapıyorum. Benim hayatım, her şeyim kızım. Bayramım, gezmem yok. Hayatımı kızıma bağladım. 24 saat başındayım. Bazen başucunda uyuyup kalıyorum. ’Tedavisi yok’ dediler. Doktor, ’Kalbi nereye kadar dayanabilirse’ dedi. 2.5 yaşına kadar ümit verdi. Allah’ıma şükür şimdi 6 yaşına girdi. Bana, 'Bakmazsan ölür’ dedi. Ben de elimden geldiğince bakıyorum. Kontrole gidince doktorlar da bana, ‘Senin sayende, sen güzel baktığından yaşıyor’ dediler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.