Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğaseverler Hokka Dağı’na tırmandı

Adana Kilikya Doğa Sporları Kulübü üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Hokka Dağı’na bir gezi ve yürüyüş düzenledi.Feke Tapan yöresinde bulunan Hokka Dağı’nda yürüyüş yapan ve tırmanış gerçekleştiren tur grubu lideri Nazan Geze ve...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğaseverler Hokka Dağı’na tırmandı
Adana Kilikya Doğa Sporları Kulübü üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Hokka Dağı’na bir gezi ve yürüyüş düzenledi.

Feke Tapan yöresinde bulunan Hokka Dağı’nda yürüyüş yapan ve tırmanış gerçekleştiren tur grubu lideri Nazan Geze ve kulüp üyelerine Tapan Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri de eşlik etti. Yürüyüş öncesi gruba sabah kahvaltısı ve ikramlarda bulunuldu.

1970 metrelik zirveye tırmanan 40 kişilik gruptan 7 kişilik grup daha sonra 2000 metrelik Ziyaret Tepe'ye tırmandı.

Tırmanışla ilgili açıklama yapan grup lideri Nazan Geze şunları söyledi: “Kulübümüz kendi bölgemizin coğrafyasını doğal yapısını ve bu yapılanma içinde barındırdığı kadim tarihi ve bu tarihin içerisinde insan öyküsünün zenginliğini de keşfetme tutkusunu yaygınlaştırmayı, tanımak ve tanıtmak önceliğine değer veren bir anlayıştadır. Bundan dolayı iki yıldır Kozan ilçemizin ve çevresindeki muhteşem Karadeniz benzeri doğal güzelliklerine kadim geçmişine adım atmaktayız. Bu hafta Tapana yöresinden bulunan Hokka Dağı'nda idik bugüne kadar bölgemizin bu ilginç ve muhteşem coğrafyasının hemen yanı başımızda olmasından ve bizimle birlikte bölgeyi nefesleyen dostlarımızla birlikte olmaktan çok guru duyduk. Hokka ve havzası Kapadokya kadar enteresan ve çok geniş bir alanı kapsıyor ve bu bölgenin ülke ve dünya turizmine acilen açılması gerektiğine inanıyoruz.”

Tırmanışın ardından grup daha sonra bölgeden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.