Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan: Alevilik sorunları AKP hükümetleri döneminde ağırlaştı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin yeni başkanı Müslüm Doğan oldu. Doğan, Alevileri ret ve inkar eden, dışlayan çizginin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü ancak AKP hükümetleri döneminde yaşanan sorunların ağırlaştığını, Aleviliğin...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin yeni başkanı Müslüm Doğan oldu. Doğan, Alevileri ret ve inkar eden, dışlayan çizginin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü ancak AKP hükümetleri döneminde yaşanan sorunların ağırlaştığını, Aleviliğin ve Alevilerin kriminalize edildiğini söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin 13. Olağan Genel Kurulu, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Müslüm Doğan, Göksel Fidan, Kemal Bülbül ve Bülent Kaya’nın aday olduğu kongrede, seçimi Müslüm Doğan’ın listesi kazandı. Kongreyle ilgili değerlendirme yapan Müslüm Doğan, demokrasi ve laikliğe yönelik tehditlerin arttığına dikkat çekerek hükümetin toplumu birbirine düşüren, kin ve düşmanlık hisleri yaratan mezhep siyasetine son vermesini istedi. Doğan, Alevileri ret ve inkar eden, dışlayan çizginin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü ancak AKP hükümetleri döneminde yaşanan sorunların ağırlaştığını, Aleviliğin ve Alevilerin kriminalize edildiğini söyledi.

İç ve dış politikada yürütülen mezhepçi bakış açısının Türkiye’yi bir Ortadoğu ülkesi haline getirdiğini belirten Doğan, "Zorunlu din dersleri, cami-cemevi projeleri, dedelere maaş, gri pasaport, dedelere hac ve umre ziyaretleri gibi uygulamaları reddediyoruz. Cemaat- AKP- devlet destekli kurulan yapay Alevi örgütlenmelerinin direncimizi kırmasına ve bilincimizi bulandırmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Kamuda ve özel sektörde Alevilere yönelik ayrımcı uygulamaların sistematik şekilde artırıldığı, mahalle baskılarının kent baskılarına dönüştürüldüğü, kentsel dönüşüm projeleriyle Alevi yoğunluklu mahallelerin mülksüzleştirilip yoksullaştırıldığını ifade eden Doğan, "Tarihinin en kritik dönemecini geçiren Anadolu’nun kadim inancı Alevilik ve Aleviler, sosyal, kültürel, inançsal ve siyasal yönden tam bir kuşatma harekatı ile karşı karşıya bulunuyor. Ancak, Pir Sultan Abdal’ın inancı, direnci ve bilinci bu kuşatmayı boşa çıkaracaktır." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.