Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOĞADER üyelerinden teleferik önünde 'bize bilet satmıyorlar' eylemi

Bursa Teleferik AŞ. Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyelerine bilet satmadıkları ve hakaret ettikleri iddiası ile teleferik önünde protesto edildi.Özellikle halkın piknik yeri olarak kullandıkları Kadıyayla ile ilgili girişimlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOĞADER üyelerinden teleferik önünde 'bize bilet satmıyorlar' eylemi
Bursa Teleferik AŞ. Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyelerine bilet satmadıkları ve hakaret ettikleri iddiası ile teleferik önünde protesto edildi.

Özellikle halkın piknik yeri olarak kullandıkları Kadıyayla ile ilgili girişimlerinden sonra DOĞADER üyelerine karşı bir tavır takınıldığını iddia eden bir grup, teleferik önünde eylem yaptı. Teleferik istasyonu önünde yapılan basın açıklaması ile yerleşme ve seyahat hakkının engellendiği gerekçesi ile teleferik A.Ş yönetimi protesto edildi.

Burada basın açıklama yapan DOĞADER yönetim kurulu üyesi Sedat Güler, 1 Temmuz Çarşamba günü Uludağ’a çıkmak istemesine rağmen kendisine bilet satılmadığını belirterek, “Çarşamba günü ben DOĞADER yönetim kurulunca alınan karar gereği Kadıyayla’da incelemelerde bulunmak üzere teleferikle Uludağ’a çıkmak istedim. Güvenlik görevlisi Bursa Teleferik AŞ.’ya ait yönetim odasına çıkmamı istedi. Teklifi reddetmem üzerine yanıma gelen yönetimden kişiler şahsıma ve derneğime hakaret edip, tehditlerde bulundu.” dedi.

Sedat Güler, Kadıyayla’nın halk tarafından piknik alanı olarak kullanıldığını belirterek, şunları söyledi: “Burada bırakılan inşaat atıkları ve teleferiğin burada durdurulmaması ile halkın Kadıyayla’da piknik alışkanlığı unutturulmak isteniyor. Bu uygulamanın temelinde yatan nedeni ise kısa süre önce ortaya çıkardık. Kadıyayla’da piknik alanları üzerinde yayla özelliğini bozan inşaat çalışması yapıldığını kamuoyu ile paylaşarak resmi girişimlerde bulunduk. İşte Bursa Teleferik AŞ.’nin diş bilemesinin nedeni budur.”

Grup, daha sonra “Uludağ halkındır halkın kalacak.” gibi sloganlar atarak dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.