Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlı annenin feryadı: Oğlumun kemik erimesi var, dağda ne yapar?

Dağa çıkarılan çocuklarının geri getirilmesi için Diyarbakır'da eylem yapan annelerden Filiz Muhfuze Eren, oğlu Fırat Aydın'ın kemik erimesi hastası olduğunu söyledi. Acılı anne “15 yaşındaki yavruma dokunsan kırılıyor. Dağda ne...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı annenin feryadı: Oğlumun kemik erimesi var, dağda ne yapar?
Dağa çıkarılan çocuklarının geri getirilmesi için Diyarbakır'da eylem yapan annelerden Filiz Muhfuze Eren, oğlu Fırat Aydın'ın kemik erimesi hastası olduğunu söyledi. Acılı anne “15 yaşındaki yavruma dokunsan kırılıyor. Dağda ne yapar çocuğum?” diyerek gözyaşı döktü. Çocukların evlerine dönmesini isteyen acılı anne, oğlunun genetik mühendisi olmak istediğini kaydetti. Eren, "İlerde insanlara yardımcı olmak için hayalleri vardı. Oğlumun dağa gitmek gibi bir amacı yoktu. Çocuğun siyasi iradesi olamaz." şeklinde konuştu.

PKK’dan çocuğunu isteyen annelerin sayısı her geçen gün artıyor. Farklı tarihlerde dağa çıkan çocukların aileleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanıyor. 3 ailenin başlattığı eyleme katılan annelerin sayısı 50'ye ulaştı. Anneler belediye binasının önünde çocuklarının fotoğraflarıyla gözyaşı döküyor. Bunlardan biri olan Fırat Aydın Eren’in (15) annesi Filiz Muhfuze Eren, oğlunun geri dönmesi için herkesin elinden geleni yapmasını istedi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la dün yaptıkları görüşmeyi hatırlatan Eren, umutlu olduklarını vurguladı. Kendilerinin de barıştan yana olduğunu kaydeden Eren, Demirtaş’ın kendilerine yardımcı olacağına inandıklarını söyledi. Oğlunun kemik erimesi hastası olduğunu anlatan Eren, ifade eden Eren, bir an önce yavrusuna kavuşmanın hayalini kurduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.