Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır'da gerginlik

Diyarbakır'da, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto için yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Polis, basın açıklamasının ardından gruba...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır'da, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto için yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Polis, basın açıklamasının ardından gruba biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıttı.

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Dayanışma Derneği'nin(TUHAD-FED) öncülüğünde Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto etme amacıyla Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır il Başkanlığında önünde bir araya gelen grup, şehir dışına yürümek istedi. Polisle yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca grup basın açıklaması yaparak dağılma kararı aldı. Basın açıklamasının ardından küçük bir grup, polisin olduğu bölgeye ses bombası attı, polis de kalabalığa biber gazı attı. Bunun üzerine gerginlik yaşandı. Polis zırhlı araç ve TOMA'larla gruba müdahale etti. Kalabalık grup, biber gazından etkilendi. Tazyikli su sıkılması üzerine kalabalık, ara sokaklara girerek dağıldı. Polis zırhlı araçlar parti binasının çevresinde bir süre bekledikten sonra geri çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.