Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır'da eş zamanlı saldırılar

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından, olay yerinden araçla uzaklaşan bir grup, ilçe merkezinde kaza yaptıktan sonra, aracı bırakarak, kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. İlçede çatışma sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır'da eş zamanlı saldırılar
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sabah saatlerinde PKK’lı iki grup tarafından, aralarında yaklaşık 300 metre mesafe bulunan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından PKK’lı bir grup, geldikleri araca binerek, olay yerinden uzaklaştı. Grup, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Çarşı Merkezi’nde kaza yaptı. Daha sonra araçtan inen grup, hızla kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. Yoğun ateş seslerinin geldiği ilçede, şiddetli çatışma sürerken, güvenlik güçlerine havadan skorsky tipi helikopterler de destek veriyor.
Öte yandan, ilçe merkezine çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisleri sevk edildi. İlçede, esnaf kepenk kapatırken, vatandaşlar evlerine çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.