Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Valiliği'nden patlama açıklaması

Diyarbakır Valiliği, dün Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, köylülerin kamyonun geçişi sırasında içerisinde bulunan teröristle tartıştığı ve aracı takip ettiği belirtilerek, bunun ardından kamyonun infilak ettirildiğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Valiliği'nden patlama açıklaması

 

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi Dürümlü mezrasında yaşanan patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “İlimiz merkez Sur ilçesi Dürümlü mezrasında dün saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama olayı meydana gelmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış bomba yüklü damperli bir kamyonun Tanışık Mahallesi’nden geçmesi esnasında, kamyonu kullanan ve bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışma sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkiine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü damperli kamyonu infilak ettirdiği değerlendirilmektedir” denildi.

Patlamada, kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4 kişinin hayatını kaybettiğine, 23 kişinin de yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, “Yaralı vatandaşlar ildeki hastanelere kaldırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kayıp olduğu iddia edilen köylü vatandaşlarla ilgili olarak da gerekli tahkikata başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, olay yerinde yapılan ilk incelemede, patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl’ün Genç ilçesi Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 9 Mayıs 2016’da gasp edildiğinin tespit edildiği de belirtilerek, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı kaydedildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.