Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine kaydedilmesine karar verildiğini duyurdu. Konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kültür ve Turizm...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine kaydedilmesine karar verildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı: "Beklediğimiz müjdeli haberi aldık. 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri' UNESCO Dünya Miras listesine kaydedilmesine karar verildi. Haber, Almanya’da Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı’ndan az önce geldi. Böylece Türkiye’nin listedeki varlık sayısı 14’e yükseldi. Diyarbakır Surları dünyanın en eski yapılarından. Hevsel Bahçeleri de Dicle’nin kıyısında kurulan verimli, bereketli topraklar. Aynı toplantıda Efes dosyamız da görüşülecek. Yüzleri güldürmek için şimdi sıra Efes’te. Adaylık süreci boyunca emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.