Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır şehir merkezinde yol kapatma eylemleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylardan dolayı PKK yandaşları, Diyarbakır şehir merkezinin farklı noktalarında yol kapatma eylemleri gerçekleştirdi. Polisin TOMA'larla müdahale ettiği yüzü kapalı gruplar,...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylardan dolayı PKK yandaşları, Diyarbakır şehir merkezinin farklı noktalarında yol kapatma eylemleri gerçekleştirdi. Polisin TOMA'larla müdahale ettiği yüzü kapalı gruplar, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H, Diyarbakır şehir merkezinde Sento ve Sıtkı Göral Caddesi ile Seyrantepe bölgesinde yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Sıtkı Göral Caddesi'ni barikatlarla kapatan yüzü kapalı örgüt mensuplarına polis zırhlı araç ve TOMA'larla müdahale etti. Ancak Huzurevleri'ndeki bazı sokaklara polis uzun süre müdahale edemedi. Sokaklar uzun süre kapalı kaldı. Çok sayıda ekibin bölgeye sevk edilmesiyle sokak açıldı.

Sento Caddesi'ne de çıkan örgüt mensupları üst geçidin olduğu bölgede ana caddeyi trafiğe kapattı. Ellerinde el yapımı patlayıcılar bulunduğu belirtilen gruplar, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Polis ise TOMA'larla müdahale ederek yolu trafiğe açtı. Ancak yaklaşık bir saat sonra tekrar aynı gruplar tarafından yol kapatıldı, polis tekrar müdahale etti.

Aynı bölgelerde son aylarda defalarca benzer eylemler meydana geldi. Bugün yolu 2 kez trafiğe kapatıldığı Sento Caddesi'ndeki bölgede daha önce astsubay Necdet Aydoğdu başından vurularak şehit edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.