Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır emniyetinde 3. dalga tasfiye

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyette başlatılan tasfiye bütün hızıyla devam ediyor. Diyarbakır’da son bir ayda yaşanan üçüncü tasfiyede, geçen yıl esrar tarlalarına operasyon düzenleyen ve toplam 70 ton...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyette başlatılan tasfiye bütün hızıyla devam ediyor. Diyarbakır’da son bir ayda yaşanan üçüncü tasfiyede, geçen yıl esrar tarlalarına operasyon düzenleyen ve toplam 70 ton esrar ele geçiren narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğünde görevli personel de görevlerinden alındı. Yeni dalgada Sur ilçe emniyet müdürü, 3 şube müdürü, 1 müdür yardımcısı, bir komiser ile 14 polis memuru başka görevlere atandı.

17 Aralık'ta yapılan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından polis teşkilatında art arda yaşanan görevden almalar devam ediyor. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in görevden alınmasının ardından önce 9 şube müdürünün yeri değiştirildi, sonra tüm emniyet müdür yardımcıları ile terör ve narkotik şubedeki müdür yardımcıları ile uzman polisler pasif göreve alındı. Diyarbakır'daki tasfiyelerin medyada geniş yer almasının ardından toplu şekilde görevden almalar yerine yeni bir yönteme başvuruldu. Farklı şubelerdeki polis memurları birer ikişer görevden alınarak karakollara gönderildi.

Son bir haftada içerisinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Cem Çetin, bir yardımcısı, 1 komiser ile 14 uzman polis memuru görevden alındı. Çetin, Sur İlçe Müdürlüğüne gönderilirken yerine KOM müdürü atandı. Sur İlçe Emniyet Müdürü de görevden alınarak Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevlendirildi. Özel Güvenlik Şube Müdürü ise Eğitim Şube Müdürlüğüne gönderildi.

Diyarbakır'da 2013 yılında 635 narkotik operasyonu yapıldı, 89 ton esrar, 56 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan 791 kişiden 382'si tutuklandı. Türkiye genelinde ele geçirilen esrar miktarı ise 150 ton. Yani tek başına Türkiye genelinde jandarma ve polisin ele geçirdiği toplam esrarın yarısından fazlasını Diyarbakır'daki güvenlik güçleri ele geçirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.