Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum iddiası

Diyarbakır’da, Cumhuriyet Başasavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 25 Ekim gözaltına alınan ve 5 gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın yerine, daha önce çıkarılan KHK kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından, bir vali yardımcısı ya da kaymakamın kısa sürede atanacağı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum iddiası
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Meclis üyesi olan eş Başkan Fırat Anlı’nın gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemede ’Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklamalarının ardından, belediyeye kayyum atanacağı iddia edildi. Atanacak olan kayyumun dışarıdan olmayacağı, bir kamu görevlisi olacağı ve görevlendirmenin daha önce çıkarılan KHK kapsamında en kısa sürede yapılacağı öne sürüldü.

İçişleri Bakanlığı tarafından kısa sürede atanması beklenen kayyum için istişareler yapıldığı ve bir vali yardımcısı ya da kaymakamın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanacağı iddia edildi.

POLİS ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasından sonra Büyükşehir Belediyesi'nin çevresi polis bariyerleri ile kapatılırken, çok sayıda polis ekibinin Belediye önündeki nöbeti sürüyor. Belediye çalışanlarının ise polisin kimlik kontrolü ile belediye binasına giriş çıkış yaptıkları belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.