Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK: 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ortak basın açıklamasıyla 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 DİSK: 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız

 

1 Mayıs için Taksim Meydanı'na çağrıyı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko'ya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr.Özdemir Aktan eşlik etti.

 

Kani Beko, "Biz bu ülkenin değerlerini yaratanlar, biz işçiler, kamu emekçileri, hekimler, mimarlar, mühendisler 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağımızı ilan etmek için buradayız" dedi.

 

Beko, 1 Mayıs çağrısını "Dileriz 1 Mayıs günü, geçmişte yaşanan 1 Mayıs'larda olduğu gibi sıkıyönetim ilan edilmez. İşçiler özgür iradeleriyle birlik, mücadele, dayanışma günlerini Taksim alanında yerine getirirler" şeklinde konuşarak tekrarladı.

 

Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Beko, sözlerini "Tarihten gelen ve uluslararası hukukun onayladığı hakkımızı kullanarak Taksim'de 1 Mayıs alanında olacağız" diye tamamladı.

 

TÜRK-İŞ'E ÇAĞRI

 

Türk-İş'in 1 Mayıs için Kadıköy'de olacağını duyurduğunu hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Beko, "Gelsinler bir arada olalım" dedi.

Türk-İş'in kararının sendikal anlayışından kaynaklandığını ve bazı sendikaların hükümete bağımlı hareket ettiğini öne süren Beko, "Kadıköy'de olmayı tercih ettiklerini söylediler. Bir araya geldiğimizde Türk - İş'le de görüşelim kararı çıktı. Türk-İş Başkanlık Kurulu'nun alacağı kararın ardından  bize bilgi vereceklerini söylediler. Kendi örgütlerinin almış oldukları kararlar. Ben sadece Hak-İş'in Kayseri'de 1 Mayıs kutlamaları yapacaklarını duydum" şeklinde konuştu.

 

Beko, bu yılki 1 Mayıs'ta Gezi Parkı direnişinde yer alanlarla birlikte olacaklarını da sözlerine ekledi.  Beko, Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya randevu taleplerinin olduğunu ancak henüz kendilerine bir geri dönüş olmadığını da sözlerine ekledi.

 

ALTINOK: “DEĞERLENDİRME YAPMADIK”

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıldönümü nedeniyle kutlanan 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bir soru üzerine, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili henüz bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

 

Tören, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un, anıta çelenk koymasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Altınok, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

 

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selami Altınok, “1 Mayıs Taksim Meydanı'nda kutlanacak mı, ne gibi önlemler alınacak?" sorusuna, “Henüz o konularda gerek sayın valimizle gerekli görüşmeyi yapmadık. Bakacağız, değerlendireceğiz. Değerlendirme sonucunda da gerekli açıklamayı sayın valimiz yapar" diye cevap verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.