Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri'nden Zergele açıklaması: İnceleme ve araştırma başlatılmıştır

PKK terör örgütüne yönelik hava harekâtı sırasında sivil kayıpların olduğu yönündeki haberler üzerine Dışişleri Bakanlığı inceleme başlatıldığını duyurdu. Dışişleri'ndan yapılan açıklamada "Hava harekâtı sırasında PKK...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK terör örgütüne yönelik hava harekâtı sırasında sivil kayıpların olduğu yönündeki haberler üzerine Dışişleri Bakanlığı inceleme başlatıldığını duyurdu. Dışişleri'ndan yapılan açıklamada "Hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanı sıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanı sıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır. En yüksek standartlarda yürütülen hava harekâtı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir. Bahse konu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK’lıların harekât sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir.

'ELDE EDİLECEK BULGULAR KAMUOYUYLA EN KISA ZAMANDA PAYLAŞILACAK'

Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır. Herhalûkarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir. Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.