Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dink davasında, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık için yakalama kararı

Hrant Dink cinayeti davasında duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sanık savunmaları ve avukatların konuşmasının ardından duruşma ertelendi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hrant Dink cinayeti davasında duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sanık savunmaları ve avukatların konuşmasının ardından duruşma ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tartışma yaşandı. Avukatların taleplerinin ardından sanık Yasin Hayal tekrar söz almak isteyince Mahkeme Başkanı, “Daha zamanımız var söz vereceğim biraz bekle.” dedi. Bu sırada kendisini cezaevinden getiren komutana bağıran ve küfür eden Hayal, salondan çıkarıldı. Jandarmalar tarafından zorla dışarı çıkarılan Hayal, “Başkanım bana artislik yapıyorlar.” diye bağırdı. Hayal, salondan çıkarıldıktan sonra tutuksuz sanık olan kardeşi Osman Hayal, “Trabzon’dan buraya kadar geldik biz de konuşalım.” diyerek söz istedi. Başkan'ın söz vermesinin ardından Hayal, “Ben burada yüzde yüz mağdurum. Erhan Tuncel’in istihbarat elemanı olması meşru mudur? Simitçiden istihbarat elemanı olur mu?” dedi.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Davetiye gönderildiği halde duruşmalara gelmeyen sanık Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İskender, yakalanıp Yargıtay bozma ilamına karşı görüşü sorulduktan sonra serbest bırakılacak. Mahkeme, Jandarma görevlisi Gürhan Düngün’e söylediği 'bana artistlik yapma' sözleri nedeniyle Yasin Hayal hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.