Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devrek'teki heyelanda okul binasının yıkılma anları görüntülendi

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 16 Temmuz'dan bu yana çok geniş bir alanda devam eden heyelanda okul binasının yıkılma anları saniye saniye görüntülendi. 400 bin metrekarelik bir alana sahip mahallede devam eden heyelanda...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devrek'teki heyelanda okul binasının yıkılma anları görüntülendi
Zonguldak'ın Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 16 Temmuz'dan bu yana çok geniş bir alanda devam eden heyelanda okul binasının yıkılma anları saniye saniye görüntülendi.

400 bin metrekarelik bir alana sahip mahallede devam eden heyelanda günden güne kayan Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binası bugün sabaha karşı yerle bir oldu. Yıkılan ek binanın yanı sıra eğitim öğretim binası, pansiyon binası, cami, sentetik çim saha, müşterek kullanılan voleybol ve basketbol sahası, meyve fidanlarının bulunduğu toplam 18 bin 125 metrekarelik alanda da hasar oluştu.

Devrek'in Karşıyaka Mahallesi'nde heyelan nedeniyle hasarlı binalar çökmeye devam ediyor. Dün gece heyelan nedeniyle 00.00’da 6 katlı bina çökmüştü. Bu sabaha karşı ise Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi heyelan nedeniyle yerle bir oldu. Heyelanın devam ettiği ve diğer evlerin de tehlikede olduğu öğrenildi.

MAHALLEDEKİ BİR GENÇ TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

İnsansız hava aracı vasıtasıyla Muhammet Kalmaoğlu tarafından görüntülenen heyelanda sabaha karşı binanın yıkılma anı saniye saniye görüntülendi.

Binadan ses gelmesi üzerine Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binasının üstüne konumlandırılan cihaz, okul binası ve çevresindeki hareketliliği an be an görüntüledi. Cihazın görüntü yaptığı sırada 3 -5 saniye içinde yerle bir olan okul binası ve çevresi toz bulutu yükseldi. Yükselen toz bulutu her tarafı kapladı.

Öte yandan çökmelerin devam etmesi nedeniyle emniyet güçleri mahalleye giriş çıkışları yasakladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.