Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devletin zirvesi yarın İzmir'de

Kalkınma Bakanlığı'nın himayesinde düzenlenen 5. İzmir İktisat Kongresi için devletin zirvesi yarın bu şehre geliyor. Swissotel İzmir Grand Efes'te saat 11.00’deki açılış törenine katılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanlığı'nın himayesinde düzenlenen 5. İzmir İktisat Kongresi için devletin zirvesi yarın bu şehre geliyor. Swissotel İzmir Grand Efes'te saat 11.00’deki açılış törenine katılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da burada olacak. Kongreye, 151'i yurtdışından olmak üzere 2 bin 663 kişi davet edildi. 241 panelistle 34 panel düzenlenecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığındaki kongre iki gün sürecek, "Küresel Ekonomik Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi" tartışılacak. Ayrıca 100 işadamı, başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirilecek.

Program akışına göre Cumhurbaşkanı Gül kongreyi dinlerken Başbakan Erdoğan ise açılış konuşmasının ardından ayrılacak. Gül öğle yemeğini Swissotel'de, Erdoğan saat 13.30'da Balçova Kaya Otel'de yaklaşık bin partiliyle birlikte yiyecek. Erdoğan'ın yemekte yerel seçime yönelik mesajlar vermesi beklenirken bu programdan sonra Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yapılan Efes Kongre Merkezi'nin açılışına katılmak üzere helikopterle hareket edecek. Saat 19.00'da ise Adnan Menderes Havalima'ndan Başbakanlık uçağıyla ayrılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.