Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Dershanelerin kapatılmasına göz yumamayız'

Erzurum Hınıs Aktif Girişimci İşadamları Derneği(HAGİAD) üyeleri, Hınıs FEM Dershanesi öğretmenlerini ziyaret ederek, 'yanınızdayız' mesajı verdi. HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Karataş, dershaneler ihtiyaçtan doğduğunu ve...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Dershanelerin kapatılmasına göz yumamayız'
Erzurum Hınıs Aktif Girişimci İşadamları Derneği(HAGİAD) üyeleri, Hınıs FEM Dershanesi öğretmenlerini ziyaret ederek, 'yanınızdayız' mesajı verdi.

HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Karataş, dershaneler ihtiyaçtan doğduğunu ve bitmesinin de mümkün olmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan dershaneleri kapatmaya yönelik kanun taslağının Anayasa’nın 48. maddesi ile devletin temel amaç ve görevlerini tanımlayan 5. maddesine aykırı olduğunu belirten Karaaş, "Kanunlar, Anayasa’ya aykırılık teşkil edemeyeceğine göre MEB’in gece yarısı girişimini TBMM onaylarsa, hukuk devleti ilkesi ağır yara alacaktır. Hal böyle iken iş dünyasındaki derin sessizliği izah etmek zor. Dershanelerin kapatılması ya da başka bir eğitim kurumuna dönüştürülmesi şeklinde dayatılan bir modeli bugün sessizce kabul edenler, yarın hükümetin “Bakkallar tez elden markete dönüşsün. Yoksa 500 bin TL para cezası keserim' kanununa da ses çıkaramaz." dedi.

Dershanelerin rant odağı gibi gösterilmesine de anlam veremediklerini savunan Karataş, "Hınıs'ta dershane kurulmadan önceki durumla, dershane açıldıktan sonraki başarı oranında çok ciddi fark oldu. Bunları kapatmak akla mantığa sığacak, izah edilecek şeyler değil." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.