Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

''Dershaneler test tekniği öğretmiyor; eğitimdeki boşlukları dolduruyor''

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde dershanelerde çalışan öğretmenler, dershanelerin kapatılması girişimini ''Dershaneme Dokunma'' yazılı siyah kurdele takarak protesto etti. Öğretmenlere öğrencileri de destek verdi. Siyah kurdele takarak...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
''Dershaneler test tekniği öğretmiyor; eğitimdeki boşlukları dolduruyor''
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde dershanelerde çalışan öğretmenler, dershanelerin kapatılması girişimini ''Dershaneme Dokunma'' yazılı siyah kurdele takarak protesto etti. Öğretmenlere öğrencileri de destek verdi. Siyah kurdele takarak ders dinledi. Bilim Dershanesi Müdürü Ramis Ömer, eğitimdeki sorunların dershane kapatmayla çözülemeyeceğini belirterek dershanelerin test tekniği değil eğitimdeki boşlukları doldurduğunu ifade etti.

Bilim Dershanesi Müdürü Ramis Ömer, özel okulların dershanelerin alternatifi olmadığını belirterek özel okullarda okuyan öğrencilerin de dershaneye geldiğine dikkat çekti. Kötülükler için kanunların çıkarıldığının altını çizen Ömer, kanunların iyilikleri kapatmak için değil yaşatmak için varolduklarını vurguldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle dershaneleri kapatma girişimine siyah kurdelalı bir günlük tepki verdiklerini dile getiren Ömer, bu eylemi mevcudiyetlerini korumak için yaptıklarını kaydetti. Eğitimdeki sorunların dershane kapatmayla çözülemeyeceğini belirten Ömer, dershanenin ihtiyaçtan doğduğunu, önce bu ihtiyacın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. O zaman dershanenin zaten mevcudiyetinin kendiliğinden yok olacağını ifade eden Ömer, talep olmazsa varlıklarının sürmeyeceğini hatta bir düzenleme ile kapatma girişimine bile gerek kalmayacağını vurguladı. 36 yıldır öğretmen olduğunu anlattan Ömer, kendi döneminde dershaneye giden öğrenci sayısının bir elin parmak sayısı kadar olduğuna dikkat çekti.

Bir hatırasını da paylaşan Ömer, 1983-1984 öğretim yılında idareci olduğunu belirterek 3'ü bedava olmak üzere 30 öğrenciyi dershaneye kayıt yaptırdığını fakat bir ay sonra öğrencilerin 'dershanenin bize vereceği birşey yok' diyerek geri geldiklerini aktardı. Okulun yeterli eğitim verdiğini belirten Ömer, ''Biz o günlere geri dönersek, öğrenciyi doyuracak öğretmen yetiştirirsek dershanelere yönelim kendiliğinden ortadan kalkacağını biliyorum.'' dedi.

''En iyi, iyinin düşmanıdır.'' sözünü hatırlatan Ömer, eksikleri gidermek için yol aranacağını söyledi. Dershanelerin test tekniği değil eğitimdeki boşlukları doldurduğunun altını çizen Ömer, öğrencilerin kavrayamadığı eksik kaldığı konuları öğrettiğini ifade etti. ''Sadece test tekniği olsaydı o kadar uzun eğitim yapmaya ne gerek vardı. Bize 3-4 yıl gelen öğrencilerimiz var.'' diyen Ömer, mezun olup kazanamayan öğrencilerin ise başka yerde zaman geçireceğine, başka yollar arayacaklarına dikkat çekti. Bunların yasal yada gayri yasal yollar mı olup olmayacağını da bilmediğini kaydetti.

Ömer, ''Öğrencilerin eğitim, gözetim ortamında kalıyor olmaları, ülke gençliğinin doğru ellerde yönlendiriyor olmaları ne açıdan mahsurlu olabilir ki; bir sakınvası var mı?'' diye sordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.