Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dershane öğretmenlerinden siyah kurdeleli tepki (Özel)

Öğretmenler Günü’nde dershanelerde çalışan öğretmenler, dershanelerin kapatılması girişimini siyah kurdele ile protesto etti. Derslerini siyah kurdele takarak anlatan öğretmenler, yakıp yıkmadan, kalp kırmadan sessiz bir eylem yaptıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dershane öğretmenlerinden siyah kurdeleli tepki (Özel)
Öğretmenler Günü’nde dershanelerde çalışan öğretmenler, dershanelerin kapatılması girişimini siyah kurdele ile protesto etti. Derslerini siyah kurdele takarak anlatan öğretmenler, yakıp yıkmadan, kalp kırmadan sessiz bir eylem yaptıklarını dile getirdi. Öğrenciler de mevcut durumda dershanenin katkısı olmadan sınava hazırlanamayacaklarını söyledi.

Dershanelerin kapatılması girişimiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Buraların kapatılması durumunda binlerce öğretmenin işsiz kalacağı belirtiliyor. Özellikle 40 yaş üzeri öğretmenlerin Milli Eğitim’e geçemeyeceği ifade ediliyor. Bu tartışmalar sürerken dershane öğretmenleri sessiz bir eylem gerçekleştirdi. Bugün Öğretmenler Günü olması dolayısıyla dershane öğretmenleri siyah kurdele taktı. Derslerini siyah kurdele takarak anlatan öğretmenler, dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını dile getirdi.

20 yıllık matematik öğretmeni olduğunu belirten Yavuz Yüzgeç, eğitim sisteminde bir çok sorun varken, onlarda gerekli iyileştirmeleri yapmadan dershanelerin kapatılması kararının doğru olmadığını ifade etti. Öğrencilerin ve velilerin bundan sonra sınavla nasıl baş edeceklerine dair ortaya bir plan program konmadığını söyleyen Yüzgeç, “Çalışan insanlar ve aileleri, eğitim kadrosu içerisindeki bütün insanlar belirsizlik içerisinde. Sayın Başbakanın ve idarecilerimizin buna acilen çözüm üretmeleri gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah bunda başarılı olacağız.” dedi.

Eğitimle ilgili büyük bir hadisenin üzüntüsü nedeniyle siyah kurdele taktıklarını belirten Yüzgeç, “Biz yıllarca dershane olarak öğrencilere ve ailelerine çok büyük bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Fakat bu tasarı gerçekleşir ve dershaneler kapatılırsa bir çok arkadaşımızın öğretmenlik hayatının biteceğini düşünüyoruz. Bu siyah kurdeleyi bunun için taktık. Biz bir öğretmen olarak meslek hayatımızın devam etmesini istiyoruz. Dershanelerin okulun alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu yanlıştan dönülür.” diye konuştu.

40 yaşını geçtiği için tasarıya göre milli eğitim kadrosunda yer alamayacağını vurgulayan Yüzgeç, “Rızık Allah’ın elinde. Kimse rızkıyla ilgili bir endişe taşımaz, bir yerden çıkacaktır. Ancak bunca emeğin zayi olması insanı üzüyor.” ifadelerini kullandı.

Tepkilerini bir şekilde dile getirmeyi düşündüklerini kaydeden Koray Polat, dershanelerin kapatılmasının, hükümet nezdinde bunun konuşulmasını protesto ettiklerini söyledi. Polat, “Bunu da ancak böyle dile getirebilirdik. Yakıp yıkmadan, olabildiğinizce lisanı halimizle bu şekilde ifade ediyoruz.” dedi.

Dershane öğretmenlerinden Sümeyra Betül Ay da “Kalp kırmak, yollara dökülmek, herhangi bir şekilde ses çıkarmak, bu şekilde bir şeyler yapmak bizi temsil etmiyor. Biz de sessizliğimizi, öğretmenler günümüzü bu şekilde temsil edelim dedik. Dershanelerin kapatılmasına sessiz bir tepki.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER: OKULDAKİ EĞİTİMLE SINAVLARA HAZIRLANAMAYIZ

Dershaneye giden öğrencilerden de kapatma girişimine tepki geldi. Öğrencilerin ortak görüşü okuldaki eğitimin sınava hazırlık anlamında yetersiz kaldığı yönünde. Öğrencilerden Burak Demir, “Bence kapatılmaması daha doğru bir karar olacak. Neden diyeceksiniz. Çünkü okulda alınan eğitimle YGS hayal.” dedi.

“Okulda aldığın eğitimle sınavları kazanamayacağını mı düşünüyorsun?” sorusuna Demir, “Çok zor, dershanenin katkısı büyük.” cevabını verdi. Ne gibi katkısı olduğu sorusu üzerine Demir, “12. sınıfa gelmişiz hem okul dersleri var hem de YGS. Hangisine çalışacağımızı şaşırıyoruz. Dershanede hep YGS görüyoruz en azından. YGS’yi bir tek burada görüyoruz anlayacağınız.” ifadelerini kullandı.

Neden dershaneye gittiği sorusuna öğrencilerden Fatih Demir de okul eğitimini yeterli bulmadığı için dershaneyi tercih ettiği şeklinde cevapladı. “Dershane kapatılmalı mı? Hem ailene maddi külfet getiriyor hem hafta sonu buralardasınız?” sorusuna Demir, “Bunun bilincinde olarak geliyoruz. Ailemiz bizi okutmaya çalışıyor. Bunun karşılığını vermemiz lazım. Okuldaki eğitim ile bu mümkün değil. Dershanenin katkısı çok büyük. Hem kaynaklarıyla olsun hem her türlü hizmetiyle olsun.” dedi.

Volkan Işık da, okulda alınan eğitimle sınava hazırlanılmadığını ifade etti. Işık, “Bunu herkes söylüyor. Şu an yeğenlerim var onların geleceği ile oynanıyor. Okulda düzgün eğitim verilmiyor, dershaneler de kapatılırsa herkesin geleceği ile oynanmış olur. Ben bu sene kazanamazsam seneye kendi imkanlarımla hazırlanabileceğim. Onun da yeterli olacağına inanmıyorum. Bence herkes için kötü olacak. Özel ders de alamam. Aile durumum ne zengin ne de çok fakir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.