Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dersane sayesinde doktor babası oldum"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dersanelerin kapatılmak istenmesine bölgenin kanaat önderlerinden de tepkiler geliyor. Viranşehir ilçesinde ikamet eden Şıh Mehmet Sendil ve Mehmet Dinçer, dersanelerin kapatılması düşüncesi ile ilgili açıklamalarda...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dersanelerin kapatılmak istenmesine bölgenin kanaat önderlerinden de tepkiler geliyor. Viranşehir ilçesinde ikamet eden Şıh Mehmet Sendil ve Mehmet Dinçer, dersanelerin kapatılması düşüncesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şıh Mehmet Sendil, on çocuk babası olduğunu belirterek, okuyan her çocuğunu dersaneye gönderdiğini ve bu sayede fakülteye yerleştiğini söyledi. Dersanelerden çok memnun olduklarını belirten Sendil, dersaneye giden çocukların emin ellerde olmasından dolayı içinin rahat olduğunu söyledi.

Şıh Mehmet Sendel, “Liseyi bitiren oğlum ilk yıl kazanamayınca dersaneye gönderdiğimde Harran Üniversitesi'ne yerleşti. Biz kapatılmasını kesinlikle uygun bulmuyoruz. Dersaneler kimsenin aleyhinde çalışmıyor. Orası bir eğitim yeridir. Çocukların eğitimine niye karışılıyor ki. Beşikten mezara kadar ilim peşinde koşmalıyız. Dersanelerin kapatılmasını caminin kapatılmasına benzetiyorum. Çünkü oralar ilim yuvasıdır.”

Viranşehirli kanaat önderi Mehmet Dinçer de yaptığı açıklamada, Başbakan’ın aldığı karardan vazgeçeceğine inandığını belirterek, büyük bir camianın bundan kırgın olduğunu söyledi. Kendisinin de buna çok üzüldüğüne dikkat çeken Dinçer, bu durumun ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

Viranşehirli iş adamı Abdulaziz Gizli ise kendi çocuklarını da dersaneye gönderdiğini belirterek, eğitime yapılan bu yatırımların devam etmesini istedi. Kendisinin çocuklarını özel okula göndermesine rağmen dersaneye gönderdiğini dile getiren Gizli, buna rağmen her öğrencisini aynı zamanda dersaneye de gönderdiğini söyledi. Bölgede dersanelerin fiyatlarının bin 500 ile 2 bin lira arasında olduğunu belirten iş adamı Gizli, özel okul fiyatlarının en az 6-7 bin TL arasında olduğunu, bunun ise herkes tarafından karşılanamayacağını dile getirdi.

Çiftçi ve iş adamı Abdurrahman Uysal da dersane kapatma işine bir türlü anlam veremediğini belirterek, bunu halkın da anlamadığını söyledi. Yasaklı bir zihniyet ile kapatılmaya anlam veremediğini ifade eden Uysal, dersanelerin ihtiyaç olduğunu söyledi.

Viranşehir Sergen köyünde ikamet eden İbrahim Eskisilme ise eğitimin zaten çok sorunları olduğunu belirterek, köy okullarında öğretmen eksiği olduğunu, mevcut öğretmenlerin ise 2 yıllık farklı bölümü bitiren sözleşmeli öğretmenler olduğunu söyledi. Dersanelerin gerekli olduğunun altını çizen Eskisilme, köylerindeki 670 öğrencinin gittiği okulda bir branş öğretmeninin olmadığını söyledi.

"DERSANE SAYESİNDE DOKTOR BABASI OLDUM"

Viranşehir Konak köyünde oturan Abdurrahman Kayar da dersanede şu anda 3 çocuğu okuduğunu, bu sayede bir çocuğunun doktor olduğunu söyledi. Kayar, şöyle dedi: “Çocuklarım başarılı olduğu için dersaneye para bile vermedim. Halen 3 oğlum dersaneye gidiyor. Bizim bölgede eğitim çok geri olduğu için dersane bizim için çok önemli. Özel okula çocuğumu gönderemem.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.