Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dergiler okurlarıyla buluştu

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayıncıları Birliği (TÜRDEB), tarihi Sirkeci Garı’nda 100’ü aşkın derginin katılımıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 'Türkiye Dergi Fuarı'nın kapılarını açtı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Dergi Editörleri ve Yayıncıları Birliği (TÜRDEB), tarihi Sirkeci Garı’nda 100’ü aşkın derginin katılımıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 'Türkiye Dergi Fuarı'nın kapılarını açtı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı açılışta, dergi fuarının bu yıl ki onur konuğu Altınoluk Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren oldu.

Programa, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, Başakşehir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Yazar Abdullah Yıldız, Altınoluk Dergisi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sert katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi ve TCDD’nin lojistik katkılarıyla düzenlenen fuara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada, "Dergi- okuyucu buluşmasını hedefleyen böyle bir fuarın açılışına katkıda bulunan kurumlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Farklı içerikte yüzlerce dergiyi biraraya getiren bu fuara öğrenci ve öğretmenlerimiz gelsinler burada çıkmakta olan yeni dergilerle ve çıkmış olan eski dergilerle tanışsınlar." tavsiyesinde bulundu.

Türkiye Dergi Fuarı’nın bu yıl ki onur konuğu olan ancak yurt dışında bulunmasından dolayısıyla etkinliğe katılamayan Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren adına konuşma yapan Altınoluk Dergisi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sert, "Dergicilik zorluklarına karşılık o mürekkebi eline olan o kâğıtlara dokunan kim olursa olsun o dergi aşkından vazgeçemiyor. Ahmet beyle 1986 yılında Altınoluk Dergisi’yle başlayan yolculuğumuz hala o ilk günkü gibi sıcak." diye konuştu.

4. Türkiye Dergi Fuarı paneller, söyleşiler ve imza günleri gibi etkinlikleriyle 27 Ekim Pazar gününe kadar 10.00 ile 20.00 arasında Sirkeci Tren Garı’nda ziyaret edilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.