Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli'de 'Süpermen Türk Olsaydı' söyleşisi yapılacak

Kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Denizli’de, “Süpermen Türk Olsaydı” adlı motivasyon, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü konularını içeren bir söyleşi yapacak. İl Özel İdaresi, Pamukkale...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli'de 'Süpermen Türk Olsaydı' söyleşisi yapılacak
Kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Denizli’de, “Süpermen Türk Olsaydı” adlı motivasyon, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü konularını içeren bir söyleşi yapacak. İl Özel İdaresi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC)’nin ortaklaşa hizmet içi semineri olarak düzenlenen söyleşi, yarın PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’de.

Söyleşiyle ilgili olarak DGC’de. İMO Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Ün, dünya kalitesinde iş yapan kurumların özelliğinin, insana ve bilgiye yatırım yapmaları olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ün, “Dünyanın bazı ülkelerinde üniversite sonrası eğitim için toplam eğitim bütçesinin yüzde 55’leri ayrılmaya başlamıştır. Bu da bu tür ülkelerin yaşam boyu eğitime verdikleri önem ve değeri göstermektedir. Ülkemizde ise üniversite sonrası eğitim neredeyse yok seviyesindedir. Halbuki bir mesleği yapma yetkisini alan kişinin, o meslekteki uzmanlığı ve yetkinliği üniversite sonrasında gelişmektedir. Artık insanların başarılı olabilmeleri için bir diploma sahibi olmaları yeterli değil. Diplomanın yanında daha faklı donanımlara da sahip olmaları gerekmektedir. Örneğin bir yabancı dil bile yeterli olmayabilir, bunun yanında Rusça, Çince gibi dillerin de bilinmesi gerekmektedir. Girişimcilik, sistem liderliği, etkili iletişim gibi konularda kendimizi yetiştirmeye ihtiyacımız var.” dedi. Çok köklü bir yönetim anlayışından gelen Türkiye’de, kişisel gelişim gibi konulara ilginin yeterli düzeyde olmadığını ifade eden Hayri Ün, “Aslında düzenli kitap okuma oranı Fransa’da yüzde 21'ken ülkemizde 10 binde 1 olması, bu konuyu özetlemektedir. Ülkelerde açıklanan işsizlik oranları büyük ölçüde işsizlik oranı değil, bilgisizlik oranıdır. Konusunda uzman, bilgili ve tecrübeli bir beyin cerrahının veya inşaat mühendisinin işsiz olması mümkün değildir. Ülkemizde de insana ve hayatı güzelleştirmeye yönelik yapılması gerekenleri anlatan ve işini dünya kalitesinde yapan kişi ve kurumlar bulunmaktadır. Bu kişilerden birisini, şehrimizde de daha önce sunumlar yapmış olan Ahmet Şerif İzgören hocamızı davet ettik. Çok istifade edeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu. Genel Sekreter Oklu da eğitimin yaşı olmadığını, köy şehir ayrımı yapmadan belli programlar dahilinde bu eğitimlerin sürekli düzenlenmesi gerektiğini, eğitimle ilgili her projeye destek olduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.