Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli'de rekor hırsızlık: Altı katlı mağazadan 224 bin liralık ürün çalındı

Denizli tarihinin en büyük hırsızlık olaylarından birisi, şehrin ortasında meydana geldi. Ticaret merkezlerinden, İstasyon Caddesi’nde yeni açılan, 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip altı katlı Temsan Bilgisayar İletişim Teknoloji Mağazası’na...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli'de rekor hırsızlık: Altı katlı mağazadan 224 bin liralık ürün çalındı
Denizli tarihinin en büyük hırsızlık olaylarından birisi, şehrin ortasında meydana geldi. Ticaret merkezlerinden, İstasyon Caddesi’nde yeni açılan, 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip altı katlı Temsan Bilgisayar İletişim Teknoloji Mağazası’na saat 02.26’da giren beş altı kişi, önce içerideki güvenlik kameralarının yönlerini, kendilerini göstermeyecek şekilde değiştirdi. Daha sonra da 1,5 saatte 224 bin liralık cep telefonu, bilgisayar ve çeşitli elektronik eşyayı bir arabaya yükleyerek götürdü. Hırsızlık, sabah mağaza çalışanların gelmesiyle ortaya çıktı. Denizli’nin en işlek caddelerinden birisi olan yerde mobese kameralarının olmadığını ileri süren Temsan Genel Koordinatörü Mehmet Ergün, faillerin yakalanamamasına tepki gösterdi.

'EN İŞLEK TİCARİ CADDEDE NEDEN BİR MOBESE KAMERASI YOK?'

Ergün, “Ne kadar hırsızlık yaparsa yapsın 10 liralık ürün de çalsa, 300 bin liralık ürün de çalsa altı ay içerisinde çıkabiliyor. İstedikleri yere giriyorlar. ‘6 ay yatarım, çaldığım yanımda kârdır.’ hesabıyla giriyorlar, istediklerini alıp çıkıyorlar. Zaten yakalanması bir iki seneyi buluyor, ağırdan alınıyor. Dosyalar birikmiş. Şehrin göbeğinde, en merkezî yerinde tam 1,5 saat mağazamızın içine girmişler. Dışarıda da arkadaşları bekliyormuş. Rahat rahat çalışmalarını yapmışlar.” dedi. Mağazalarında 224 bin liralık, Denizli tarihindeki en büyük soygunlarından birinin yaşandığını vurgulayarak, “1,5 saat sürüyor bu soygun. Bu süre zarfında hiçbir devriye aracı geçmedi mi? Hiç mi gürültü duyulmadı? Hiçbir mobese kamerası mı çekmedi? Bunları almışlar ve gitmişler. Olayı hemen aydınlatacağız dedi, yetkili kişiler. Bekliyoruz, hâlâ hiçbir gelişme yok. 224 bin liralık ürünümüz, yılların çabası, emeği üç beş kişi tarafından alındı ve götürüldü.” şeklinde konuştu.

'HUKUK VE YARGIDAKİ BU GEVŞEKLİK HIRSIZLARIN İŞİNE YARIYOR'

Hırsızlığa hukuki olarak çok ciddi önlemler alınması gerektiğini savunan Mehmet Ergün, “Hukuk ve yargıdaki bu gevşekliklerden dolayı bizim gibi başka insanlar da mağdur olmasın. Sadece biz değil; biz mağaza olarak bütün ürünlerimizi yerine koyduk, tekrar satışlarımıza başladık ama 224 bin liralık üründe buradaki her çalışanın emeği, hakkı var. Başka yerdeki kişiler zarar görmesin. Bu failler en kısa zamanda bulunsun. Savcımızdan, hakimden, polisimizden ricamız budur.” dedi. Denizli’nin en işlek ticari merkezlerinden birisi olan yerde mobese kamerası bulunmamasına da tepki gösteren Ergün, “Alâkasız yerlere bile koymuşlar ama böyle bir işlek caddede, bu kadar mağazanın olduğu bir caddede tek bir mobese kamerası yok. Teke tek diğer mağazalardaki arkadaşlardan kameraları toplayıp bu kişilerin nasıl gelip gittiğini tespit edebildik. Teknoloji bu kadar ilerlemişken mobese kamerası maalesef bu caddede yok.” diye konuştu.

'ORGANİZE HIRSIZLIKLARA AĞIR CEZALAR VERİLMELİ'

Açlıktan yapılan bir ekmek hırsızlığı ile organize hırsızlara aynı cezaların olmaması gerektiğini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti: “Bir insan çok açıkmışsa, yoldan geçerken bir ekmek almışsa o da hoş görülmez de belki onun cezası hafif olabilir, altı ayla geçiştirilebilir ama çaplı, organize, bilerek bir firmayı çökertmek, kendilerini zengin etmek adına yapılan bu tip işlerin cezası çok çok ağır olmalı, akıllarına dahi getirememeliler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.