Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizde sıcak saatler! Yük gemisi yan yattı!

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nin 66 mil açıklarında Panama bandıralı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Gemideki 8 mürettebatı kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizde sıcak saatler! Yük gemisi yan yattı!

Tuzla'dan Rusya'ya bezelye götüren Panama bandıralı 'FON' isimli kuru yük gemisi, bugün saat 17.00 sıralarında Ereğli İlçesi açıklarına geldiğinde fırtına nedeniyle yan yattı. Gemi kaptanı, Ereğli Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibata geçerek yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik gemisi gönderildi. Sahil güvenlik ekipleri, fırtına nedeniyle gemiye ulaşamayınca yakındaki 2 kuru yük gemisi bölgeye yönlendirildi. Deniz Kuvvetleri'ne ait 'Yıldırım' adlı gemide kurtarma çalışmalarına katıldı. Ancak şu ana kadar gemideki 8 mürettebata ulaşılamadı.

MÜRETTABATIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Vali Ali Kaban'ın Ankara'da olması, Ereğli Kaymakamı'nın da izinde olması nedeniyle konuyu takip eden Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, geminin yaklaşık 120 kilometre açıkta yan yattığını söyledi. Yan yatan gemiye 1 saatlik uzaklıkta olan donanmaya ait 'Yıldırım' adlı geminin de kurtarma çalışmasına katıldığını söyleyen Kaymakam Çağlar, şunları söyledi:

"Bizim Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri hava şartlarından dolayı gemiye yaklaşamadılar. Etrafındaki 2 kuru yük gemisi yanaştı ve mürettebatı almak istedi. Onlar da hava şartlarından alamadı. Hava şartlarından mı, yükten mi yan yattığı teknik bir ayrıntı. Bunu daha sonra gemiye ulaşınca öğreneceğiz. Biz biran evvel mürettebatı kurtarma derdindeyiz. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Gemini tamamen batma riski şu an yok. 45 derece yan yatmış. Konuyu Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı da takip ediyor. İstanbul'da donanmadan bir gemi yönlendirildiği bilgisi verildi."


MÜRETTEBAT HELİKOPTERLE KURTARILACAK

Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait bir firkateyn, yan yatan gemiye ulaştı. Firkateynin gemiye refakat ettiği öğrenildi. Yan yatan gemideki 8 mürettebatın sabah helikopter ile kurtarılması planlanıyor.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, hava muhalefeti nedeniyle mürettebatın alınamadığını ifade ederek, "Sabaha kadar firkateyn onların yanında kalacak. Sabahleyin de bir mani olmazsa mürettebatı helikopter ile tahliye edeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.