Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denge ve Denetleme Ağı yeni bir anayasa için çağrıda bulundu

165 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı, tüm liderlere denge ve denetleme sisteminin güçlendirildiği, katılımcı bir süreç sonucunda yazılacak yeni bir anayasa için çağrıda bulundu. Çağrısını...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denge ve Denetleme Ağı yeni bir anayasa için çağrıda bulundu
165 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı, tüm liderlere denge ve denetleme sisteminin güçlendirildiği, katılımcı bir süreç sonucunda yazılacak yeni bir anayasa için çağrıda bulundu.

Çağrısını yazılı açıklama ile duyuran Denge ve Denetleme Ağı, özgür, adil ve demokratik bir ülkede bir arada yaşamanın da garantisi olacak olan yeni anayasa için toplumun geniş bir kesiminin beklentisi olduğu vurgulandı. Denge ve Denetleme Ağı açıklamasında, "Bu yeni anayasada hak ve özgürlük alanları genişletilirken, devletin temel organları olan yasama, yürütme ve yargının da işlevlerinin ve birbirleriyle olan ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu düzenlemelerin ancak denge ve denetleme mekanizmaları ile yapıldığında demokrasiye uygun hareket edileceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan anayasa çalışmaları her ne kadar kesin bir sonuç vermese de, kazanılan deneyimlerin önümüzdeki süreçte katılımcı ve müzakereci yöntemlerin tartışılması için bir ışık olacağını düşünüyoruz. Katılımcılığın, birbirinden farklı görüşlerin bir araya gelerek demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Denge ve Denetleme Ağı olarak tüm liderlerin bu yeni anayasa sürecini sahiplenmelerini ve toplumun talep ve beklentilerini göz önünde bulundurarak süreci kararlılıkla yürütmelerini istiyoruz." ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.