Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Denetimlerin sıkı tutulması can güvenliğini kontrol altına alıyor’

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Vekili Aydın Arslan, denetimlerin sıkı tutulmasıyla hem can hem de karayolu güvenliğinin kontrol altına alındığını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Denetimlerin sıkı tutulması can güvenliğini kontrol altına alıyor’
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Vekili Aydın Arslan, denetimlerin sıkı tutulmasıyla hem can hem de karayolu güvenliğinin kontrol altına alındığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü, 2013 yılının ilk 8 ayında Erzurum ve bölge genelinde 2 bin 904 araca 4 milyon 319 bin TL para cezası kestiğini açıkladı. Bölge genelinde 860 bin aracın denetlendiğini dile getiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Vekili Aydın Arslan, denetimlerinde artırıldığına dikkat çekti.

EKİPLER DENETİMDE YOLCU GİBİ DAVRANIYOR

Denetimlerin sadece karayolu üzerindeki sabit noktalarda yapılmadığını ifade eden Arslan, aynı zamanda seyyar kantarlar aracılığıyla da denetleme yaptıklarını kaydetti. Arslan, “Bununla birlikte oluşturduğumuz ekipler, her gün şehrin bir başka noktasında denetim çalışmalarına çıktılar. Yük taşıyan araçlar bir bir tartıldı, kural ihlalinin bulunup bulunmadığı incelendi. Denetimlerimiz çerçevesinde bununla da yetinmeyerek, görevli personellerimizi birer yolcuymuş gibi şehirler arası yolcu taşıyan otobüslere bindirdik. Onlar da kural ihlali olup olmadığını bizzat yolcu gibi davranarak denetlediler. Bu denetim süreciyle birlikte kusurlu görülen sürücü ve firmalara ağır idari para cezaları uygulandı.” dedi.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Kanun kapsamında yapılan denetimlerimiz yoğunluk kazanmıştır” diyen Arslan, sektördeki sürücü ve firmalara da ikazda bulunulduğunu aktardı.
Arslan şöyle konuştu: “Denetimler konusunda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Karayollarındaki can ve mal güvenliğini garanti altına alma noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle kurallara uyulmasının, en mantıklı yol olacağı hususunu yeniden hatırlatmak istiyoruz. Kuralları ihlal ederek yolcu ve yük taşımacılığı yapan sürücüler ve firmalar, denetimlerimizden kesinlikle kaçamayacaklar. Ulaşım ve taşımacılık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren sürücü ve firmaları uyarıyoruz. Denetimler konusunda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Karayollarındaki can ve mal güvenliğini garanti altına alma noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle kurallara uyulmasının, en mantıklı yol olacağı hususunu yeniden hatırlatmak istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.