Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demiryolundan yabani hayvan geçişleri korumaya alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya-Mersin demiryolundaki yabani hayvan geçişlerini korumaya aldı. Bakanlık, demiryolunda yabani hayvanların geçiş noktası olduğu tespit edilen alanlara hayvanların rahat geçebilmeleri için menfezler yerleştirilmesini...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demiryolundan yabani hayvan geçişleri korumaya alındı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya-Mersin demiryolundaki yabani hayvan geçişlerini korumaya aldı. Bakanlık, demiryolunda yabani hayvanların geçiş noktası olduğu tespit edilen alanlara hayvanların rahat geçebilmeleri için menfezler yerleştirilmesini şart koştu.

Bakanlık, 2.5 milyar liraya mal olması beklenen Konya-Mersin demir yolu projesi ÇED raporuna, 15 Ekim 2012 tarihinde olumlu karar vermişti. ÇED raporu onaylanan hattın yapımı bu yıl içinde başlanması planlanıyor. Ancak Bakanlık demiryolu güzergahı üzerinde yaptığı incelemelerde hattın bazı alanlarının yabani hayvanların geçiş güzergahı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Bakan Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla harekete geçen Bakanlık görevlileri, hayvanların demiryolundan olumsuz etkilenmemeleri için hattın yapımını üstlenecek firmaya hayvanların rahatça geçebileceği menfezler yapması şartını koydu. Bakanlık özellikle büyük projelerde hayvan ve bitki türlerinin zarar görmemesi için yoğun çaba sarf ediyor. İnşa ve işletme faaliyetleri sırasında bitki ve hayvan türlerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri vasıtasıyla düzeli olarak inceliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.