Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dekan Yıldırım: Bir ülke kalkınmak istiyorsa eğitime önem vermelidir

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, “Bir ülke kalkınmak istiyorsa eğitime önem vermelidir. Kalkınmış bir ülke kalkınmasını sürdürmek istiyorsa da eğitime verdiği önemi sürekli...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dekan Yıldırım: Bir ülke kalkınmak istiyorsa eğitime önem vermelidir
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, “Bir ülke kalkınmak istiyorsa eğitime önem vermelidir. Kalkınmış bir ülke kalkınmasını sürdürmek istiyorsa da eğitime verdiği önemi sürekli artırmalıdır.” dedi.

AÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 'Öğretmen Eğitiminde Güncel Uygulamalar' adlı seminerde konuşan Dekan Prof. Dr. Ali Yıldırım eğitimde en önemli faktörlerden birinin de öğretmenler ve öğretmen eğitimi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Genellikle eğitim sosyoekonomik katkının ve kültürel gelişmenin hem nedeni hem de sorunu olarak kabul edilir. Eğitim araştırmalarının amaçlarından bir tanesi de eğitimde karşılaşılan sorunları belirlemek ve bunlara çözümler üretmektir. Tüm eğitimcilerin ve öğretmenlerin kendilerinden beklenen işlevleri tam olarak yerine getirebilmeleri için eğitim araştırmalarından haberdar olmaları ve öğretilerini planlarken bu araştırmalardan ve elde edilen bulgulardan faydalanmaları gereklidir.” diye konuştu.

“NE KADAR ÇOK YENİ YAKLAŞIM GETİRİSEK O KADAR SORUN ÇÖZERİZ”

“Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime çok fazla önem vermemiz gerekir.” diyen AÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç şunları ifade etti: “Eğitime verilmesi gereken önemi Einstein’in bir sözü ile dile getirmek istiyorum. Einstein 'Benim öğrenmemde ki en büyük sorun eğitimdi' diye söylemiş. Demek ki onun öğretmenleri ona öğretecek doğru yöntemi bulamamışlar. Öğretmen adaylarının Einstein’ın bu sözünü unutmamaları gerek. Ne kadar çok yeni yaklaşım getirebilirseniz o kadar çok öğrencinin sorununu çözersiniz.”

“OKULLARIN SAYISI ÖNEMLİ DEĞİL, ONLARIN FONKSİYONU ÖNEMLİ”

Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Remzi Y. Kıncal, dünyada eğitim alanında yapılan işlere ve gelişmelere değinerek, “Türkiye ekonomik büyüklük anlamda dünyada 17. sırada ama eğitim alanında bununla kıyaslanamayacak kadar geride ve bu konuda çok büyük sorunlar yaşıyor. Bu da bize gösteriyor ki bir ülkede okullarının sayısının çok olmasından ziyade, onların hangi fonksiyonu yerine getirdiği daha önemlidir.” şeklinde konuştu.

İki gün boyunca sürecek seminerde University of Nebrasca-Lincoln’den Prof. Dr. Delwyn L. Harnisch, Nanyang Technological University’den Prof. Christine Lee Kim Eng, Seoul National University’den Prof. Han Hyuk Cho, University Chieti Pescara’dan Prof. Dr. Stefano Trinchese ve University of Illinois’den Prof. Dr. Mark Dressman konuşmacı olarak yer alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.