Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dede Korkut’un mirasına Bursa sahip çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İran’ın Türkmen Sahra bölgesinde Veli Muhammed Hoca tarafından sahafta bulunan “Dede Korkut Destanı’nın Üçüncü Nüshası’nı oluşturan 13. Hikâye “Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürdüğü Hikâye”nin minyatürünü hazırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dede Korkut’un mirasına Bursa sahip çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dede Korkut Destanı’nın Üçüncü Nüshası’nı bulması münasebetiyle Veli Muhammed Hoca’ya saygı programı düzenliyor. Türkiyat sahasının kurucu ismi Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuad Köprülü, Dede Korkut için; “Bütün Türk edebiyatını terazinin bir gözüne, Dede Korkut'u öbür gözüne koysanız, yine Dede Korkut ağır basar.” der. Bilindiği gibi Dede Korkut Destanı’nın bir nüshası Vatikan’da, bir nüshası da Dresden’deydi. İran’ın Türkmen Sahra bölgesinde Veli Muhammed Hoca tarafından sahafta bulunan “Üçüncü Nüsha” (Türkmen Sahra Nüshası) Türk Dünyası’nın bilgesi, Türk Milleti’nin ortak hafızası ve Türk Kültürü’nün eşsiz hazinesi Dede Korkut’un 13. Hikâye'sini yani “Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürdüğü Hikâye”yi içeriyor. Bu önemli gelişme hem Türk Dünyası’nı hem de ilim âlemini heyecanlandırmıştı.

Yedi başlı ejderha minyatürü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üçüncü Nüsha’yı bulan Veli Muhammed Hoca’ya saygı programı düzenliyor. Veli Muhammed Hoca’ya “Teşekkür Beratı Takdimi”, TOBB’un arşivinde yer alan “Dede Korkut Minyatürleri” sergisi ile Dede Korkut üzerine yazılmış kitapların sergisinden oluşan programda ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan, 13. Hikâye’yi anlatan minyatür de görülebilecek.

Misafirlere, 13. Hikâye’nin minyatürünün poster olarak hediye edileceği Veli Muhammed Hoca’ya Saygı Programı, 14 Ekim 2019, Pazartesi günü, saat: 18.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.