Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'nun Van mitinginde 8 kişi gözaltına alındı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Davutoğlu'nun konuşması sırasında kalabalığın arka tarafında bulunan bir grup tarafından protesto gösterisi yapıldı. Grubun 'Yuh' çekmesi üzerine polis yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu'nun Van mitinginde 8 kişi gözaltına alındı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Davutoğlu'nun konuşması sırasında kalabalığın arka tarafında bulunan bir grup tarafından protesto gösterisi yapıldı. Grubun 'Yuh' çekmesi üzerine polis yaklaşık 50 kişilik gruba müdahalede bulundu. Göz yaşartıcı gaz kullanılmasından sonra bu grup arasında bulunan 8 kişi de gözaltına alındı.

Başbakan Davutoğlu, eşi Sera Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Van'a geldi. Başbakan Davutoğlu, Ferit Melen Havalimanı'nda, AK Parti Çorum Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, AK Parti Van milletvekilleri, İl Başkanı, Tuşba ve Gevaş İlçe Belediye Başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, milletvekili adayları ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Cuma namazını Vali Mithatbey Mahallesi'nde bulanan Yukarı Norşin Camiinde kılan Davutoğlu daha sonra bir otelde partisinin adayları ile birlikte yemek yedi. Davutoğlu daha sonra Beşyol mevkiinde partisinin seçim mitingine katıldı. Katılımın çok az olduğu mitingde Kürtçe seçim şarkısıyla partilileri selamlayan Davutoğlu, Konya'ya giderken ne hissediyorsa Van'a gelince de onu hissettiğini söyledi.

'POLİSLE, PROTESTOCULAR ARASINDA KOVALAMACA YAŞANDI'

Davutoğlu'nun konuşması sırasında kalabalığın arka tarafında bulunan bir grup tarafından protesto gösterisi yapıldı. Grubun 'Yuh' çekmesi üzerine polis yaklaşık 50 kişilik gruba müdahalede bulundu. Göz yaşartıcı gaz kullanılmasından sonra bu grup arasında bulunan 8 kişi de gözaltına alındı. Miting sonrası da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir grup slogan atmaya başlayınca polisle, protestocular arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.