Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Üniversitelerimizin statik olmasını istemiyoruz

Kompozit Malzeme Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Üniversitelerimizin, yasaklarla uğraşan, bir öğrenci ne giyinir, ne giyinmez, bir öğretim üyesi nasıl düşünmeli, nasıl düşünmemeli, kuralcı...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kompozit Malzeme Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Üniversitelerimizin, yasaklarla uğraşan, bir öğrenci ne giyinir, ne giyinmez, bir öğretim üyesi nasıl düşünmeli, nasıl düşünmemeli, kuralcı ve var olan paradigmayı öğretmek, bunun dışında yeniliklere tamamıyla kapalı statik olmasını istemiyoruz” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Sabancı Holding iştiraklerinden KordSA Global ve Sabancı Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Kompozit Malzeme Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Törende Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikrı Işık ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da hazır bulundu.

Törende konuşan Davutoğlu, üniversitelere her türlü desteği vereceklerini söyledi. Davutoğlu, “Üniversitemizin kompozit teknoloji de olduğu gibi statik, yasaklarla uğraşan, bir öğrenci ne giyinir, ne giyinmez, bir öğretim üyesi nasıl düşünmeli, nasıl düşünmemeli, kuralcı ve var olan paradigmayı öğretmek ve bunun dışında yeniliklere tamamıyla kapalı statik bir üniversite istemiyoruz. Aksine özgürlükçü, yeniliklere açık, her türlü düşüncenin, fikrin, inancın, farklı yaşam biçiminin rahatlıkla iç içe birlikte yaşandığı ve bu etkileşimden güzel bir sinerji ve enerji çıktığı kültür ortamlarını kastediyoruz. Bilimsel araştırma gerektiğinde çelik gibi bir iradeye sahip, ama bilimsel araştırmanın özneleri olan öğrenciye, öğretim üyesine, girişimciye, tasarımcıya, yöneticiye yaklaşımında hümanist bir esneklik gösteren yeni bir üniversite inşa etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 62. Hükümet'in kurulmasının üzerinden 3 ay geçtiğini belirterek, hükümet programında, geçmiş programlarının devamı mahiyetinde, ikinci hamle olarak adlandırılan yeni bir sıçrama dönemini ilan ettiklerini söyledi.Türkiye'nin ekonomik gelişme bağlamında atıl kapasitesini daha etkin ve verimli kullanımı üzerinden çok ciddi bir sıçrama yapıldığını, gayri safi milli hasılanın 3,5- 4 misli büyüdüğünü, her alanda ciddi bir dönüşüm yaşandığını dile getirerek, bunun yüksek teknolojili ve niteliksel büyümeyle desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu aşama iki unsurun önemli olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:“ Bütün imkanlarımızla üniversitelerimizin emrindeyiz.” Diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Birincisi insan. İnsan odaklı kalkınma. Bizim doğalgaz kaynaklarımız, petrolümüz yok. Bunlara dayalı kalkınma sağlayan ekonomilerin bir anda nasıl sıkıntılarla karşılaştığını görüyoruz. Büyük sermaye birikimlerimiz yok. Bizim en büyük kaynağımız insan. İnsanı nitelikli büyümeye katkı yapacak özne haline dönüştürecek olan yer de üniversite. Aslında dinamik nüfus insan en büyük kaynaktır, onu işleyecek olan da üniversitelerimizdir. Üniversitelerimizin ihtiyaçları neyse karşılamaya hazırız. Geldiğimde aldığımız ilk kararlardan biri özellikle araştırma görevlilerimiz başta olmak üzere akademisyenlerimizin özlük haklarını düzeltmek oldu. Biliyoruz ki, üniversiteyi bitiren öğrenci hayat yolunu seçtiğinde, bilim hayatına geçecekseniz diğer piyasalarda size verilen imkanlardan daha iyi imkanın size sunulması lazım. Adaletsizliği gidererek, akademisyenlerimizin özlük haklarını önemli ölçüde düzelttik. Burada insana yöneldik. Üniversitelerimizle birebir konuşarak, öncelikle eğitimde niteliksel dönüşüme ve yenilikçiliğe açık bir zihniyette yeni bir düşünce yöntemine ihtiyaç var. O bakımdan hemen attığımız adımlardan biri bu oldu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.