Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu, Umman ve Kuveyt’e gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 23 Ekim'de Umman Sultanlığı’na, 24 Ekim'de ise Kuveyt’e resmi ziyaret gerçekleştirecek.Umman ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 40. yılına rastlayan ziyaretinde Davutoğlu, Ummanlı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 23 Ekim'de Umman Sultanlığı’na, 24 Ekim'de ise Kuveyt’e resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Umman ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 40. yılına rastlayan ziyaretinde Davutoğlu, Ummanlı yetkililerle iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra, güncel bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

Ardından 24 Ekim günü Kuveyt’e geçecek olan Davutoğlu, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid El Hamad El Sabah başkanlığında, iki ülke kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla Türkiye-Kuveyt İşbirliği için Ortak Komitesi’nin ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda iki ülke arasında siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel işbirliği imkanları ele alınacak, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek sektörel işbirliği faaliyetleri kapsamlı biçimde gözden geçirilecek.

Bakanın Kuveyt makamlarıyla temaslarında ayrıca bölgede her iki ülkeyi ilgilendiren gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmaları öngörüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.