Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: İş dünyasından bir geri dönüş alamadık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25 sektörel değişim programı ile ilgili olarak iş dünyasından ve özel sektörden 3 aydır bir geri dönüş alamadığını söyledi. Davutoğlu, İzmir Kaya Termal Otel'de İzmir Valiliği tarafından işadamları, sivil...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 01:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 01:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25 sektörel değişim programı ile ilgili olarak iş dünyasından ve özel sektörden 3 aydır bir geri dönüş alamadığını söyledi.

Davutoğlu, İzmir Kaya Termal Otel'de İzmir Valiliği tarafından işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuştu. Reform paketleri açıklandığında iş dünyasından kanaatlerini beyan etmesini isteyen Başbakan Davutoğlu, "Katılımcı demokrasinin gereği olarak düşüncelerinizi ifade ediniz. Bakın, üzücü birşey olarak zikrediyorum. 25 sektörel değişim programı açıkladık. G-20 dönem başkanı olarak Brisbane'a katıldığımda Kasım ayında bir tek Türkiye ve Meksika böyle kapsamlı bir program açıklamışlardı. Tüm ülkeler takdir ettiler. Ama şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim, Kasım ayından bu yana, daha iş dünyamızdan, özel sektörden, sivil toplumumuzdan bu programlarla ilgili kanaatleri ifade eden bir feedback, bir geri dönüş alamadık. Takdir ifade ettiler karşılaştığımızda ama biz isteriz ki, katılımcı demokrasi budur, 3 ayda bir hangilerini yaptık diye bir imtihan kağıdı gibi hesap vereceğiz. Ama isteriz ki sivil toplum, iş dünyası, üniversitelerimiz bunları etüt etsinler ve şöyle desinler. Şurada şöyle bir eylemi biz destekleyebiliriz. Daha bakın, Başbakan olarak böyle bir rapor almadım. 3 ay oldu" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Çağrıda bulunuyorum. Tüm Türkiye'deki sivil topluma davette bulunarak. Bu 25 sektörel dönüşüm programını detaylı olarak inceleyin ve bize gönderin. Bu, topluma empoze etmek için çıkardığımız bir program değil. Hepimizin geleceğini şekillendirmek ve birlikte yol yürümek için ilan ettik. Her türlü düşünceye açığız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.