Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu ile Biden’den yemek öncesi poz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Davutoğlu ve Biden akşam yemeği öncesi kısa bir açıklama yaptı. Türkiye’nin stratejik...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Davutoğlu ve Biden akşam yemeği öncesi kısa bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin stratejik ortağı Amerika Birleşik Devletleri ile olan köklü geleneğe sahip işbirliğinde birlikte ve ortak verilen mücadeleleri hatırlatan Ahmet Davutoğlu, “Şimdi de Ortadoğu başta olmak üzere uluslararası bir çok kriz bölgesinde ortak yaklaşımlarla bu krizleri çözmeye çalışıyoruz. Sayın biden buraya Ukrayna’dan geldi ben de Irak’tan geldim. Türkiye’nin ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bütün bu kriz bölgelerine olan yaklaşımı krizlerin çözümünde çok önemli bir faktördür. Son dönemde özellikle Suriye ve Irak’ta İŞİD terör örgütüne karşı yürütülecek mücadele ve Suriye’de rejimin işlediği suçlar konusunda da yakın bir temas ve işbirliği içinde olduk.” açıklamasını yaptı.

Davutoğlu’nun açıklamalarının ardından söz alan Biden ise, “Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz ve çok uzun zamandan beri dostuz. Hem dost hem de NATO müttefiki olan Türkiye’de bulunduğum için çok mutluyum. Dostlar birbirini merakta bırakmaz. Bosna ve Kosova’daki ortak çalışmalarımızı hatırlıyorum. Bir çok hem bölgesel hem ulusal konuda, zor konularda birlikte çalıştık. Askeri ortaklığımız çok güçlü ve birbirimize güveniyoruz.” açıklaması yaptı. Biden’in, “En son Başbakan’ı gördüğüm zaman kendisi Dışişleri Bakanı’ydı. Kendisi bir üst kademeye geçti ama ben hala Başkan Yardımcısıyım. Bu konuda kendisinden ders almalıyım.” sözleri, salonda tebessüme sebep oldu.

Açıklamaların ardından ikili yemeğe geçti.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.