Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep Sanayi Odası tarafından Şehit Kamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, Gaziantep'in ihracat ve üretim performansının...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep Sanayi Odası tarafından Şehit Kamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, Gaziantep'in ihracat ve üretim performansının Türkiye'nin ortalamasının hep üzerinde olduğunu, bunun daha ileriye götürülmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında, Gaziantep ve çevresine yapılacak ulaştırma yatırımlarına değinen Davutoğlu, "Bunlar Gaziantep'i bir sanayi üssü haline getirmek için yapılan projeler. Gaziantep'in limanlara ve diğer ekonomik hinterlanda bağlanması bizim Gaziantep'i bir sanayi üssü olarak görmemizden kaynaklanıyor. O bakımdan hepinizin şimdiye kadar olan performansından daha fazla performans göstermeye davet ediyorum. Mademki öncülük ediyorsunuz ki bu sebeple müteşekkiliz size. Bir konuda da öne çıkmanızı belirleyici olmanızı istiyoruz" dedi.

Suriye'deki iç savaşın bittiğinde, Irak'ın da istikrara kavuşacağını anlatan Davutoğlu, Gaziantep'in çevredeki havzalarla daha da bütünleşeceğini kaydetti.
Davutoğlu, "Buranın istikrara kavuşmasıyla Gaziantep'in Bağdat, Basra ve Erbil'in de üretim üssü olacak." diye konuştu.

Sanayicilerden, perspektiflerini ve vizyonlarını daha uzun vadeli kılmalarını isteyen Davutoğlu şunları söyledi, "Krizlere ayarlı değil de vizyona ayarlı bir perspektif geliştirelim ve Gaziantep'i 20 sene sonra 30 sene sonra Ortadoğu'nun, Mezopotamya'nın, Akdeniz'in, İç Anadolu'nun, Doğu Anadolu'nun en önemli kavşak şehri, üretim üssü haline getirelim. Bunu yapacağınıza kesinlikle inancım tamdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.