Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Enerji güvenliği istikrarın teminatıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atlantik Konseyi’nin özel toplantısında enerji ve çevre konusuna değindi. Davutoğlu, “Enerji güvenliği aslında demokratik toplumları için istikrarın da bir teminatıdır. Bu noktada, hepimizin insani hayat standardını...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atlantik Konseyi’nin özel toplantısında enerji ve çevre konusuna değindi. Davutoğlu, “Enerji güvenliği aslında demokratik toplumları için istikrarın da bir teminatıdır. Bu noktada, hepimizin insani hayat standardını temin etmek bağlamında, dünyanın her yerindeki kardeşlerimize enerjiyi temin etmek öncelikli görevimiz olmalıdır.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Grand Tarabya Hotel’de devam eden Atlantik Konseyi’nin özel oturumuna katıldı. Toplantıda, ABD Başbakan Yardımcısı Joe Biden de hazır bulundu. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, Joe Biden ile yapılan görüşmelerin çok verimli geçtiğini söyledi. Davutoğlu, “Dün akşam birçok uluslararası konuşu ele aldığımız son derece verimli görüşmeler oldu. Türkiye ile ABD kökü derinlere giden stratejik ortaklardır ve uluslararası ilişkilerin yoğun seyrettiği dönemlerde Türk-Amerikan işbirliği birçok krizin çözülmesinde kritik rol oynamıştır.” şeklinde konuştu.

G-20’nin dönem başkanlığını aldıklarında dünyada enerjinin adil dağılımı için bir takım girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Bütün Afrika’nın bizim bir kaç şehrimiz kadar, New York kadar enerji kullandığını düşündüğümüzde tablonun ne kadar çarpıcı olduğu gözler önüne serilir. Türkiye için de enerji meselesi vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltme meselesidir.” ifadelerini kullandı.

'DÜNYA LİDERLERİ İNSANOĞLUNUN GELECEĞİNİ DE KONUŞMAK ZORUNDA’

Enerji ve çevre ilişkisinin öneminden bahseder Davutoğlu, şunları söyledi: “Dünya liderleri bir araya geldiğinde sadece ulusal enerji stratejilerini değil, insanoğlunun geleceğindeki sorunları da konuşmak zorundadır. Burada çarpıcı hususlardan birisi enerji ve çevre arasındaki ilişki. Bir taraftan enerjiyi artıracağız bir taraftan da insanoğlunun ontolojik varoluşunun garantisi olan çevreyi koruyacağız. Enerji ile çevre arasındaki bu ikilemi de çözecek araçlar bulmamız lazım. Türkiye’de avantajlarımız nedir dezavantajlarımız nedir diye baktığımızda avantajlarımız çok çalışkan girişimci cesur kararlı bir insan unsuru ve dünyanın en zorlu ve en önemli coğrafyasına sahip olmak. Zaaf noktamız enerji açığımız ve buna bağıl olarak cari açığımız. Bu yüzden 2002 yılından beri birçok enerji projesine öncülük ettik.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.