Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki kızılpandalar açık alana salındı

Danimarka'daki bir hayvanat bahçesinden Kocaeli'ne bağlı Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ve yalnızca serin iklimde yaşamaya alışkın olan kızılpandalar açık alana salındı. Türkiye'de yalnızca Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki hayvanat...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki kızılpandalar açık alana salındı
Danimarka'daki bir hayvanat bahçesinden Kocaeli'ne bağlı Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ve yalnızca serin iklimde yaşamaya alışkın olan kızılpandalar açık alana salındı.

Türkiye'de yalnızca Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde bulunan 2 adet kızıl panda geçtiğimiz Temmuz ayında getirilmişti. Doğası gereği serin iklimlerde yaşamaya alışkın olan kızılpandalar, klimayla serinletilmiş kapalı alanda tutuluyordu. Ziyaretçilerin sadece kapalı alanlardan izlenmesine imkan veriliyordu. Havaların serinlemesiyle birlikte kızılpandalar da dışarıya bırakıldı. Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından kapısı açılan kızılpandalar büyük bir heyecanla kendilerini dışarıya attı. Daha sonra da minik izleyicilerin şaşkın bakışları arasında kendilerini ağaçlık alanlara bıraktı.

Konuyla ilgili bilgi veren Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim Sorumlusu Gökmen Aydın; 2 aylık bir sürenin ardından isimleri Hale ve Jale olan minik pandaların yeni yerlerine alıştığını, akabinde de hayvanların açık alana salınmasına karar verildiğini ifade etti. Aydın şunları söyledi: "Aslında biz bu hayvanları 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü doğal ortamına bırakmayı düşünüyorduk. Ancak bugün 1 Ekim. Bayram nedeniyle erkenden doğal ortamlarına çıkardık. Bugünkü manzara bu hayvanların yeni yerlerine alıştığını gösteriyor. Normalde 25 dereceye kadar olan sıcaklıklarda yaşar. Ancak havalar serinlediği için biz bugün bunları dışarıya aldık. İlk geldiklerinde biliyorsunuz temmuz ayıydı. Havalar oldukça bunaltıcı ve sıcaktı. Bu yüzden kapalı ortamda klimayla serinletilmiş ortamda bunları besliyorduk. Ama, havaların serinlemesiyle artık açık alanda rahatça gezinebilecekler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.